• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Pulled pork burger met rode kool

Wist je dat de pulled pork burger met koolsla een specialiteit is in Amerika? In de Zuidelijke staten, Tennessee en North Carolina, maken ze hun hamburgers al jaren op deze manier klaar. Het neemt best veel tijd in beslag (denk: 7-8 uur). Het vlees moet namelijk lang braden om zo de juiste, zachte consistentie te verkrijgen. Je kan dit vergelijken met onze Vlaamse stoverij. Dit is geen klassieke hamburger uit de McDonalds, maar een met meer aandacht en geduld bereide ‘pulled pork burger with coleslaw’. Zo maak je het:

In dit gerecht gebruiken we alleen rode kook. Als variant op de rode kool kan je ook gemengde koolsla gebruiken. Hier vind je het recept. Gezien de lange bereidingstijd kan je aanvullend ook altijd zelfgemaakte hamburgerbroodjes maken en zelfgemaakte frietjes.

Hamburger met pulled pork en rode kool

Pulled pork burger met rode kool
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

De pulled pork

  • 1 kilo procureur Dit is het uitgebeende hals-of schouderstuk van een varkensrib
  • 150 ml kippenbouillon
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook grof gehakt
  • 200 ml barbecuesaus Uit een flesje of zelfgemaakt, zie recept
  • 4 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 2 el tijm gedroogde
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl zout

Toppings

  • 1/4 rode kool in dunne reepjes gesneden
  • sla Gemengd, jonge, krulsla, wat je verkiest of wat je liggen hebt.

Instructies

Het vlees

  • Laat het vlees een uurtje uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 100 graden en maak ondertussen de kruidenmix. Doe alle ingrediënten, behalve de barbecuesaus in een kom en meng ze door elkaar. Wrijf het vlees in met de kruidenmix zodra die op kamertemperatuur is gekomen.
  • Neem een stevige pan met deksel die in de oven mag. Het beste is een gietijzeren pan. Doe er wat olijfolie in en leg het ingesmeerde vlees in de pan. Giet er de barbecuesaus over en dek af. Zet het vlees in de oven en laat het 5 tot 6 uur garen.
  • Neem om de 2 uur een kijkje en voeg eventueel een scheut water toe indien er veel vocht verdampt is.

In tussentijd

  • Voor deze hamburger gebruikten we enkel rode kool, maar aarzel niet om het uit te proberen met een gemengde koolsalade, dat is trouwens de echte traditionele manier. Neem het recept van de koolsla erbij en probeer het uit.

Als het vlees gaar is

  • Na 6 uur zou het vlees zacht genoeg moeten zijn en zou je het gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar moeten kunnen trekken. Lukt dit nog niet zo goed, laat het vlees dan nog even verder garen tot het zacht genoeg is.
  • Gaar genoeg? Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het met het overgebleven vocht.

Beleg de broodjes

  • Verdeel het vlees vervolgens over de hamburgerbroodjes, voeg de rode kool of de koolsla toe en werk af met nog wat barbecuesaus. Je geduld wordt beloond, tijd om te proeven!

Tags: Amerikaans, pulled pork, rode kool, wereldburgers Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Zo maak je zelf verse guacamole
Next Post: Rode bietenburger met scheutjes en ricotta »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel…  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete…

Meer Lezen

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven! Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit! *Kiemgroenten zijn eetbare steel en…

Meer Lezen

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit….

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid