• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Pulled pork burger met rode kool

Wist je dat de pulled pork burger met koolsla een specialiteit is in Amerika? In de Zuidelijke staten, Tennessee en North Carolina, maken ze hun hamburgers al jaren op deze manier klaar. Het neemt best veel tijd in beslag (denk: 7-8 uur). Het vlees moet namelijk lang braden om zo de juiste, zachte consistentie te verkrijgen. Je kan dit vergelijken met onze Vlaamse stoverij. Dit is geen klassieke hamburger uit de McDonalds, maar een met meer aandacht en geduld bereide ‘pulled pork burger with coleslaw’. Zo maak je het:

In dit gerecht gebruiken we alleen rode kook. Als variant op de rode kool kan je ook gemengde koolsla gebruiken. Hier vind je het recept. Gezien de lange bereidingstijd kan je aanvullend ook altijd zelfgemaakte hamburgerbroodjes maken en zelfgemaakte frietjes.

Hamburger met pulled pork en rode kool

Pulled pork burger met rode kool
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 6 uur uur
Totale tijd: 6 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

De pulled pork

  • 1 kilo procureur Dit is het uitgebeende hals-of schouderstuk van een varkensrib
  • 150 ml kippenbouillon
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook grof gehakt
  • 200 ml barbecuesaus Uit een flesje of zelfgemaakt, zie recept
  • 4 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 2 el tijm gedroogde
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl zout

Toppings

  • ¼ rode kool in dunne reepjes gesneden
  • sla Gemengd, jonge, krulsla, wat je verkiest of wat je liggen hebt.

Instructies

Het vlees

  • Laat het vlees een uurtje uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 100 graden en maak ondertussen de kruidenmix. Doe alle ingrediënten, behalve de barbecuesaus in een kom en meng ze door elkaar. Wrijf het vlees in met de kruidenmix zodra die op kamertemperatuur is gekomen.
  • Neem een stevige pan met deksel die in de oven mag. Het beste is een gietijzeren pan. Doe er wat olijfolie in en leg het ingesmeerde vlees in de pan. Giet er de barbecuesaus over en dek af. Zet het vlees in de oven en laat het 5 tot 6 uur garen.
  • Neem om de 2 uur een kijkje en voeg eventueel een scheut water toe indien er veel vocht verdampt is.

In tussentijd

  • Voor deze hamburger gebruikten we enkel rode kool, maar aarzel niet om het uit te proberen met een gemengde koolsalade, dat is trouwens de echte traditionele manier. Neem het recept van de koolsla erbij en probeer het uit.

Als het vlees gaar is

  • Na 6 uur zou het vlees zacht genoeg moeten zijn en zou je het gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar moeten kunnen trekken. Lukt dit nog niet zo goed, laat het vlees dan nog even verder garen tot het zacht genoeg is.
  • Gaar genoeg? Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het met het overgebleven vocht.

Beleg de broodjes

  • Verdeel het vlees vervolgens over de hamburgerbroodjes, voeg de rode kool of de koolsla toe en werk af met nog wat barbecuesaus. Je geduld wordt beloond, tijd om te proeven!
« Zo maak je zelf verse guacamole
Rode bietenburger met scheutjes en ricotta »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept...

Meer Lezen

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord. Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Zwarte hamburger Op de foto...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

hamburger met ei

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden.

Verse tonijnburger maken

De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg! Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet! *Avocado in halve maantjes: Snijd de avocado doormidden haal...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid