• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Bloedworstburger met bacon

Bloedworst, black pudding, boudin noir, blutwurst of butifarra negra. In verschillende landen is worst gemaakt met bloed, vet, spek en diverse kruiden gekend. Naast deze basisingrediënten heeft ieder land of regio zijn eigen unieke ingrediënten, recept en zelfs vorm.

Zo worden in Nederland bijvoorbeeld vaak uien toegevoegd en zijn er worsten te verkrijgen met een diameter van wel 10 cm. In België heeft de bloedworst eerder de vorm van een gewone braadworst en mag de bloedworst ook rauw gegeten worden.

Een klassieker op onze tafels is bloedworst met gebakken appels of appelmoes. Ook deze “bloedworstburger” maken we met gebakken appels en ui. Zo geven we een zoete tint aan onze bloedworstburger en zorgt het voor de perfect combinatie met de krokant en zoute bacon. Probeer het zeker eens uit!

Bloedworstburger met bacon

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram bloedworst liefst boudin noir
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 ui geschild en in fijne blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 8 plakjes bacon
  • mosterd
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het vlees uit de worst.
  • Bak de blokjes appel en ui in een pan met olie tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Meng de gebakken appel en ui met het worstvlees. Maak er bollen van en druk ze dan plat in de vorm van een hamburger.
  • Bak de bloedworsthamburgers in een pan op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  • Bak de plakjes bacon ondertussen in een andere pan zonder extra vetstof te gebruiken (*).
  • Terwijl je het vlees en de bacon verhit leg je de hamburgerbroodjes in de ondertussen voorverwarmde oven met de platte kant naar boven gericht.
  • Haal de broodjes eruit op het moment dat ze goudbruin zien.
  • Stel de broodjes samen: smeer een laagje mosterd op de onderste helft van de warme broodjes.
  • Beleg dan met de hete bloedworstburger en 2 plakjes bacon.
  • Dek de burgers af en serveer warm.

(*) Je kan de burger extra bite geven door de bacon iets langer door te bakken tot ze krokant zijn.

Tags: bacon, bloedworst Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Lamsburger met muntsaus
Next Post: Tonijnburger met verse tartaarsaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven! Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit! *Kiemgroenten zijn eetbare steel en…

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is…

Meer Lezen

zelfgemaakte barbecuesaus

Zelf barbecuesaus maken

Amerikanen gebruiken graag barbecuesaus om hun vlees mee te marineren voordat het op de barbecue gaat. Ook op de hamburger gaat barbecuesaus perfect samen met het hamburgervlees. Maak barbecuesaus zeker eens zelf want verse saus is altijd lekkerder! Ben je meer fan van ketchup? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier vind je het…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid