• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Bloedworstburger met bacon

Bloedworst, black pudding, boudin noir, blutwurst of butifarra negra. In verschillende landen is worst gemaakt met bloed, vet, spek en diverse kruiden gekend. Naast deze basisingrediënten heeft ieder land of regio zijn eigen unieke ingrediënten, recept en zelfs vorm.

Zo worden in Nederland bijvoorbeeld vaak uien toegevoegd en zijn er worsten te verkrijgen met een diameter van wel 10 cm. In België heeft de bloedworst eerder de vorm van een gewone braadworst en mag de bloedworst ook rauw gegeten worden.

Een klassieker op onze tafels is bloedworst met gebakken appels of appelmoes. Ook deze "bloedworstburger" maken we met gebakken appels en ui. Zo geven we een zoete tint aan onze bloedworstburger en zorgt het voor de perfect combinatie met de krokant en zoute bacon. Probeer het zeker eens uit!

Bloedworstburger met bacon

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram bloedworst liefst boudin noir
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 ui geschild en in fijne blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 8 plakjes bacon
  • mosterd
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het vlees uit de worst.
  • Bak de blokjes appel en ui in een pan met olie tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Meng de gebakken appel en ui met het worstvlees. Maak er bollen van en druk ze dan plat in de vorm van een hamburger.
  • Bak de bloedworsthamburgers in een pan op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  • Bak de plakjes bacon ondertussen in een andere pan zonder extra vetstof te gebruiken (*).
  • Terwijl je het vlees en de bacon verhit leg je de hamburgerbroodjes in de ondertussen voorverwarmde oven met de platte kant naar boven gericht.
  • Haal de broodjes eruit op het moment dat ze goudbruin zien.
  • Stel de broodjes samen: smeer een laagje mosterd op de onderste helft van de warme broodjes.
  • Beleg dan met de hete bloedworstburger en 2 plakjes bacon.
  • Dek de burgers af en serveer warm.

(*) Je kan de burger extra bite geven door de bacon iets langer door te bakken tot ze krokant zijn.

« Lamsburger met muntsaus
Tonijnburger met verse tartaarsaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Frietjes van zoete aardappel

De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers! De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise. Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit...

Meer Lezen

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit....

Meer Lezen

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide...

Meer Lezen

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid