• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide werelden.

Ja kan deze hamburger ook nog aanvullen met verse mayonaise en de zoet-pittige variant.

Pittige hamburger in Japanse stijl

Gang: Hamburgers
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos koriander waarvan de helft fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 250 gram varkensgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 el rode chilisaus
  • Een stukje gember fijngeraspt tot ongeveer 2 theelepels
  • 2 tl sojasaus
  • 2 kleine stronkjes paksoi
  • 2 tl olie
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe beide soorten gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe, op de paksoi olie na. De chilisaus en gember geven de burger een pittige Japanse tint. Je kan spelen met de smaak door extra chilisaus, gember of sojasaus toe te voegen. Doe dit naar eigen voorkeur.
  • Kneed het gemengd gehakt en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed onder elkaar zijn gemengd.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 125 gram en duw ze plat tot hamburgers.
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Zet opzij en dek af om ze warm te houden.
  • Verwijder het uiteinde van de paksoi en snijd de rest in grove stukken. Bak de paksoi in een pan met wat olie tot ze slinkt. Roer regelmatig om.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit wanneer ze goudbruin beginnen zien.
  • Stel vervolgens de burger samen. Leg de burgers op de onderste helft van de broodjes en doe er de gebakken paksoi op. Werk af met enkele blaadjes koriander en dek af met de bovenste helft van de broodjes. Serveer warm. Oishī!

TIPS:

Vind je de burger te droog? Smeer de broodjes dan eerst in met een laagje saus. Je kan verschillende sauzen vinden bij de sausrecepten. Gewone mayonaise of de zoet-pittige variant zouden hier goed bij passen. Ook Japanse teriyakisaus is hier lekker bij. Het is een saus op basis van sojasaus die in de Japanse keuken vaak wordt gebruikt om vis of vlees te glaceren. Zo maak je het heel eenvoudig zelf:

Ingrediënten:

240 ml water
60 ml sojasaus
5 tl bruine suiker
1 el honing, of meer naar smaak
½ tl gemberpoeder
¼ tl lookpoeder
2 el maizena
60 ml koud water

Doe 240 ml water, de sojasaus, de bruine suiker, honing, gember- en lookpoeder in een steelpan op een gematigd vuur en kook voor ongeveer 1 minuut.

Mix de maizena met het 60 ml koud water tot het een geheel vormt. Voeg dit toe aan de steelpan en laat de saus indikken, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.

« Vegetarische hamburger
Kippenburger met pindasaus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond. Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado! (*) Gebakken uitjes kan je kopen in de...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

Vegetarische falafel burger

Vegetarische falafel burger

Deze vegetarische falafel burger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet enkel voor veggies, want ook vleeseters weet deze originele hamburger te verrassen!

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid