• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger.

Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Hamburger met gekruide kaas en champignons

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes kaas probeer eens iets anders dan cheddarkaas, in de supermarkt kan je verschillende lekkere kruidenkazen vinden. Be creative!
  • 250 gram champignons voorgesneden of zelf te snijden in dunne schijfjes
  • 1 klontje boter Liefst echte boter
  • frieten je kan kiezen tussen zelfgemaakte frieten of diepvriesfrieten indien je wat minder tijd hebt.
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 1 ui

Instructies

Frieten

  • Maak je dit recept met zelfgemaakte frieten? Neem dan eerst een kijkje naar ons recept voor zelfgemaakte frieten. Volg de stappen tot je ze een eerste keer bakt. De tweede keer doen we aan het einde van dit recept.
  • Kies je voor diepvriesfrieten, laat de friteuse dan voorverwarmen tot 180 graden terwijl je de hamburger begint te maken.

Begin aan je hamburger

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Leg een plakje kaas op het vlees te smelten. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Neem een nieuwe pan en smelt een klontje boter. Bak de uiringen tot ze glazig zijn. Voeg dan de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin zien. Kruid met peper en zout.
  • Doe de frieten, zelfgemaakt of diepvries, in de opgewarmde friteuse tot ze goudbruin zien.

Beleggen

  • Voorzie de broodjes van het vlees met de gesmolten kaas en wat champignons. Dek af met de bovenste helften van het broodje en serveer meteen.

Notities

De vermelde preparatietijd is voor de hamburger zelf. Het duurt logischerwijs een stuk langer als je voor zelfgemaakte frieten kiest.
TIP: bak de champignons en het vlees tegelijk in twee pannen zodat ze ongeveer tesamen klaar zijn en alles warm blijft als je het serveert.

Tags: champignons, kaas Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Kipburger Hawaï
Next Post: Zo maak je verse frieten »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om…

Meer Lezen

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke…

Meer Lezen

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Geniet van een stevige hamburger met een Indisch tintje. Heerlijk gekruide kip met tandoorisaus en een mangochutney. Met deze burger maak je indruk op elk feestje!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid