• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger.

Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Hamburger met gekruide kaas en champignons

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes kaas probeer eens iets anders dan cheddarkaas, in de supermarkt kan je verschillende lekkere kruidenkazen vinden. Be creative!
  • 250 gram champignons voorgesneden of zelf te snijden in dunne schijfjes
  • 1 klontje boter Liefst echte boter
  • frieten je kan kiezen tussen zelfgemaakte frieten of diepvriesfrieten indien je wat minder tijd hebt.
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 1 ui

Instructies

Frieten

  • Maak je dit recept met zelfgemaakte frieten? Neem dan eerst een kijkje naar ons recept voor zelfgemaakte frieten. Volg de stappen tot je ze een eerste keer bakt. De tweede keer doen we aan het einde van dit recept.
  • Kies je voor diepvriesfrieten, laat de friteuse dan voorverwarmen tot 180 graden terwijl je de hamburger begint te maken.

Begin aan je hamburger

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Leg een plakje kaas op het vlees te smelten. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Neem een nieuwe pan en smelt een klontje boter. Bak de uiringen tot ze glazig zijn. Voeg dan de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin zien. Kruid met peper en zout.
  • Doe de frieten, zelfgemaakt of diepvries, in de opgewarmde friteuse tot ze goudbruin zien.

Beleggen

  • Voorzie de broodjes van het vlees met de gesmolten kaas en wat champignons. Dek af met de bovenste helften van het broodje en serveer meteen.

Notities

De vermelde preparatietijd is voor de hamburger zelf. Het duurt logischerwijs een stuk langer als je voor zelfgemaakte frieten kiest.
TIP: bak de champignons en het vlees tegelijk in twee pannen zodat ze ongeveer tesamen klaar zijn en alles warm blijft als je het serveert.
« Kipburger Hawaï
Zo maak je verse frieten »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must. Je kunt het serveren als origineel...

Meer Lezen

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid