• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan.

Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier het recept.

Zelfgemaakte ketchup

zelfgemaakte ketchup
Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten rijpe, in stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blad laurier
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 50 gram rietsuiker lichtbuine
  • 20 cl rodewijnazijn
  • 1/2 el mosterd
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • tabasco naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Breng de suiker met een scheut water aan de kook op een zacht vuur. Zorg ervoor dat de suiker vloeibaar blijft en je geen karamel krijgt.
  • Doe de ui en tomaat bij de kokende suiker. Roer om en laat enkele minuten koken.
  • Voeg vervolgens de rode wijnazijn, mosterd, tomatenpuree, paprika poeder, look en het laurierblad toe en roer het geheel om. Laat de saus een uur zachtjes sudderen.
  • Doe het geheel door een zeef en voeg naar eigen smaak tabasco en zeezout toe.
  • Laat de ketchup afkoelen zodat deze kan indikken. Giet de ketchup in een goed afgesloten fles of potje en bewaar in de koelkast.

Tags: ketchup Categorieën: Hamburgergarnituren & Sauzen, Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Frietjes van zoete aardappel
Next Post: Zelf barbecuesaus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept…

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met…

Meer Lezen

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid