• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan.

Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier het recept.

Zelfgemaakte ketchup

zelfgemaakte ketchup
Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten rijpe, in stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blad laurier
  • ½ tl paprikapoeder
  • 50 gram rietsuiker lichtbuine
  • 20 cl rodewijnazijn
  • ½ el mosterd
  • ½ blikje tomatenpuree
  • tabasco naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Breng de suiker met een scheut water aan de kook op een zacht vuur. Zorg ervoor dat de suiker vloeibaar blijft en je geen karamel krijgt.
  • Doe de ui en tomaat bij de kokende suiker. Roer om en laat enkele minuten koken.
  • Voeg vervolgens de rode wijnazijn, mosterd, tomatenpuree, paprika poeder, look en het laurierblad toe en roer het geheel om. Laat de saus een uur zachtjes sudderen.
  • Doe het geheel door een zeef en voeg naar eigen smaak tabasco en zeezout toe.
  • Laat de ketchup afkoelen zodat deze kan indikken. Giet de ketchup in een goed afgesloten fles of potje en bewaar in de koelkast.
« Frietjes van zoete aardappel
Zelf barbecuesaus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Gegrilde maïskolven

Laat het weer het toe? Leg dan eens maïskolven op de barbecue. Het is heel eenvoudig te bereiden en lekker om bij je hamburgers te serveren.

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om...

Meer Lezen

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Hamburgers met blauwe kaas

Hou je van blauwe kaas én hamburgers? Probeer snel deze hamburgers met blauwe kaas. Kies voor lokale ingrediënten en maak de lekkerste blauwe kaasburger.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid