• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan.

Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier het recept.

Zelfgemaakte ketchup

zelfgemaakte ketchup
Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten rijpe, in stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blad laurier
  • ½ tl paprikapoeder
  • 50 gram rietsuiker lichtbuine
  • 20 cl rodewijnazijn
  • ½ el mosterd
  • ½ blikje tomatenpuree
  • tabasco naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Breng de suiker met een scheut water aan de kook op een zacht vuur. Zorg ervoor dat de suiker vloeibaar blijft en je geen karamel krijgt.
  • Doe de ui en tomaat bij de kokende suiker. Roer om en laat enkele minuten koken.
  • Voeg vervolgens de rode wijnazijn, mosterd, tomatenpuree, paprika poeder, look en het laurierblad toe en roer het geheel om. Laat de saus een uur zachtjes sudderen.
  • Doe het geheel door een zeef en voeg naar eigen smaak tabasco en zeezout toe.
  • Laat de ketchup afkoelen zodat deze kan indikken. Giet de ketchup in een goed afgesloten fles of potje en bewaar in de koelkast.
« Frietjes van zoete aardappel
Zelf barbecuesaus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats...

Meer Lezen

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid