• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord.

Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan!

Hamburger met gerookte zalm en rode biet

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 lapjes zalm gerookt
  • 1 pakje rode bieten voorgekookt
  • 1 grote ui een rode
  • 2 eieren
  • sla 4 slablaadjes
  • 6 el yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 4 el mosterd
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Kook de eieren 10 minuten in kokend water. Snijd de ui alvast in ringen en de rode bieten in schijven. Pers de look uit in een schaaltje met de yoghurt en roer door elkaar.
  • Laat de eieren schrikken in koud water zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Snijd ze dan in schijven.
  • Leg de broodjes open en voorzie beide helften van de hamburger van een dun laagje mosterdsaus. Leg dan een blaadje sla, de gerookte zalm, enkele ringen rode ui, een 2 tal schijven ei, en een 4 tal schijven rode biet. Doe wat yoghurtsaus op de rode biet en dek af met de bovenste helften.

Zwarte hamburger

Op de foto zie je een zwarte hamburger, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het oogt wel mooi en is daarom leuk om eens uit te proberen als je voor gasten kookt. Zwarte hamburgers kan je online bestellen. Ze zijn gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en zorgen voor een leuk effect. Je kan het ook zelf proberen maken, op basis van actieve kolen, maar dat vraagt wat meer tijd.

« De portobello burger
Zalmburger met verse kruiden maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Gegrilde maïskolven

Laat het weer het toe? Leg dan eens maïskolven op de barbecue. Het is heel eenvoudig te bereiden en lekker om bij je hamburgers te serveren.

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond. Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado! (*) Gebakken uitjes kan je kopen in de...

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must. Je kunt het serveren als origineel...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid