Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan!
Zalmburger met verse kruiden maken
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 stukken zalm verse zalmfilets
- 1 el olijfolie
- 1 citroen
- 4 takjes verse basilicum
- 4 takjes bladpeterselie
- 6 el yoghurt
- peper
- 1 el viskruiden
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
- Bereid de zalm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de zalm met peper en viskruiden. Doe de zalm in een ovenschaal met wat olijfolie en zet ze in de oven voor 20 minuten.
- Meng de yoghurt met citroen, peper en zout. Pluk de basilicumblaadjes en de bladpeterselie.
- Na 15 minuten leg je de opengesneden hamburgerbroodjes in de oven zodat ze mee kunnen opwarmen.
- Voorzie de gegrilde hamburgerbroodjes van een flinke laag yoghurt-citroensaus. Leg de zalm samen met de verse kruiden op de broodjes. Pers nog wat citroensap op de zalm en dek af met de bovenste helften. Serveer en geniet!
Tip zalm bereiden
Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat de zalm niet uitdroogt. Laat hem nog lichtjes rose zodat hij zijn zachte textuur niet verliest.
Tip saus
Je kan ook kiezen voor zelfgemaakte mayonaise, zie recept. Voeg citroen toe voor extra frisheid.