• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan!

Zalmburger met verse kruiden maken

Zalmburger met verse kruiden
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stukken zalm verse zalmfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 6 el yoghurt
  • peper
  • 1 el viskruiden
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Bereid de zalm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de zalm met peper en viskruiden. Doe de zalm in een ovenschaal met wat olijfolie en zet ze in de oven voor 20 minuten.
  • Meng de yoghurt met citroen, peper en zout. Pluk de basilicumblaadjes en de bladpeterselie.
  • Na 15 minuten leg je de opengesneden hamburgerbroodjes in de oven zodat ze mee kunnen opwarmen.
  • Voorzie de gegrilde hamburgerbroodjes van een flinke laag yoghurt-citroensaus. Leg de zalm samen met de verse kruiden op de broodjes. Pers nog wat citroensap op de zalm en dek af met de bovenste helften. Serveer en geniet!

Tip zalm bereiden
Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat de zalm niet uitdroogt. Laat hem nog lichtjes rose zodat hij zijn zachte textuur niet verliest.

Tip saus
Je kan ook kiezen voor zelfgemaakte mayonaise, zie recept. Voeg citroen toe voor extra frisheid.

« Zelf zalmburger met rode biet maken
Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats...

Meer Lezen

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel...  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid