• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas.

Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Hamburger met bacon en ei

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 8 tal repen bacon
  • 4 eieren
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • augurken
  • Enkele blaadjes sla
  • tomaten in schijven
  • cocktailsaus
  • hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bacon erin voor ongeveer 15 minuten of tot ze beginnen krullen en ligt krokant worden.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zorg ervoor dat de hamburger ongeveer 1 - 1,5 cm dik is. Kruid goed met peper en zout.
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
  • Houd de hamburgers warm door een deksel op de pan te zetten.
  • Breek 4 eieren in een grote pan zodat je vier spiegeleitjes bekomt. Kruid met peper en zout.
  • Als de bacon bijna klaar is, leg de hamburgerbroodjes mee in de oven met de platte kant naar boven. Laat ze lichtjes bruin worden en haal ze er dan uit.
  • Stel de burger samen: doe een laagje cocktail saus op de onderste helft van de broodjes. Beleg met een blaadje sla, een 2 tal schijfjes tomaat, een plakje cheddarkaas en dan de burger.
  • Leg opnieuw een plakje cheddar op de nog warme burger. Beleg daarna met een 2-3 tal bacon reepjes en een spiegelei. Werk af met enkele augurkplakjes en kruid nog eens met peper.
  • Dek af met de bovenste helft van de broodjes, klaar om te serveren!

Tags: augurk, bacon, ei, kaas Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus
Next Post: Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats…

Meer Lezen

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid