• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas.

Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Hamburger met bacon en ei

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 8 tal repen bacon
  • 4 eieren
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • augurken
  • Enkele blaadjes sla
  • tomaten in schijven
  • cocktailsaus
  • hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bacon erin voor ongeveer 15 minuten of tot ze beginnen krullen en ligt krokant worden.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zorg ervoor dat de hamburger ongeveer 1 - 1,5 cm dik is. Kruid goed met peper en zout.
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
  • Houd de hamburgers warm door een deksel op de pan te zetten.
  • Breek 4 eieren in een grote pan zodat je vier spiegeleitjes bekomt. Kruid met peper en zout.
  • Als de bacon bijna klaar is, leg de hamburgerbroodjes mee in de oven met de platte kant naar boven. Laat ze lichtjes bruin worden en haal ze er dan uit.
  • Stel de burger samen: doe een laagje cocktail saus op de onderste helft van de broodjes. Beleg met een blaadje sla, een 2 tal schijfjes tomaat, een plakje cheddarkaas en dan de burger.
  • Leg opnieuw een plakje cheddar op de nog warme burger. Beleg daarna met een 2-3 tal bacon reepjes en een spiegelei. Werk af met enkele augurkplakjes en kruid nog eens met peper.
  • Dek af met de bovenste helft van de broodjes, klaar om te serveren!
« Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus
Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van...

Meer Lezen

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven! Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit! *Kiemgroenten zijn eetbare steel en...

Meer Lezen

Frietjes van zoete aardappel

De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers! De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise. Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit...

Meer Lezen

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid