Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas.
Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes
Hamburger met bacon en ei
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 8 tal repen bacon
- 4 eieren
- 8 plakjes cheddarkaas
- augurken
- Enkele blaadjes sla
- tomaten in schijven
- cocktailsaus
- hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bacon erin voor ongeveer 15 minuten of tot ze beginnen krullen en ligt krokant worden.
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zorg ervoor dat de hamburger ongeveer 1 - 1,5 cm dik is. Kruid goed met peper en zout.
- Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
- Houd de hamburgers warm door een deksel op de pan te zetten.
- Breek 4 eieren in een grote pan zodat je vier spiegeleitjes bekomt. Kruid met peper en zout.
- Als de bacon bijna klaar is, leg de hamburgerbroodjes mee in de oven met de platte kant naar boven. Laat ze lichtjes bruin worden en haal ze er dan uit.
- Stel de burger samen: doe een laagje cocktail saus op de onderste helft van de broodjes. Beleg met een blaadje sla, een 2 tal schijfjes tomaat, een plakje cheddarkaas en dan de burger.
- Leg opnieuw een plakje cheddar op de nog warme burger. Beleg daarna met een 2-3 tal bacon reepjes en een spiegelei. Werk af met enkele augurkplakjes en kruid nog eens met peper.
- Dek af met de bovenste helft van de broodjes, klaar om te serveren!