• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen

Rozijnen is iets waar je niet direct aan denkt bij het samenstellen van een hamburger. En toch kan het! Deze blauwe rozijnen zorgen voor een verrassende zoete toets aan je hamburger en bovendien ziet het er leuk uit. Deze hamburger vraagt bijna geen voorbereidingswerk en is heel snel klaar!

Neem 5 minuutjes extra de tijd en voorzie de burger van verse mayonaise!

Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 goede handvol bladspinazie jonge
  • 1 klein handjevol rozijnen blauwe
  • Enkele blaadjes ijsbergsla
  • 1 tomaat in schijven
  • 1 grote ui een rode, in fijne ringen gesneden
  • balsamico azijn of balsamico creme, deze is minder lopend
  • mayonaise
  • 1 citroen sap
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de citroenmayonaise: heel eenvoudig door een extra citroen bij de mayonaise te persen en het geheel nog eens onder elkaar te mengen. Wil je verse mayonaise? Bekijk dan het recept en volg de stappen. Voeg bij de laatste stap nog extra citroensap toe.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Kruid goed af met peper en zout.
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Dek af met een deksel zodat ze warm blijven.
  • Doe de hamburgerhelften in de voorverwarmde oven met de platte kant naar boven gericht. Haal ze eruit wanneer ze lichtjes bruin beginnen te zien.
  • Stel de burger samen: voorzie de onderste helften van een laagje citroen mayonaise, een blaadje ijsbergsla en een tweetal schijfjes tomaat.
  • Voeg wat uiringen en de hamburger toe.
  • Leg nu wat jonge bladspinazie op de burgers en werk af met de rozijnen. Werk af met balsamico crème en dek af met de bovenste helft van de hamburgerbroodjes. Klaar om te serveren!

Tags: rozijnen, spinazie Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « bacon and egg burger
Next Post: Hamburger met bacon en barbecuesaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

zelfgemaakte barbecuesaus

Zelf barbecuesaus maken

Amerikanen gebruiken graag barbecuesaus om hun vlees mee te marineren voordat het op de barbecue gaat. Ook op de hamburger gaat barbecuesaus perfect samen met het hamburgervlees. Maak barbecuesaus zeker eens zelf want verse saus is altijd lekkerder! Ben je meer fan van ketchup? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier vind je het…

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid