Rozijnen is iets waar je niet direct aan denkt bij het samenstellen van een hamburger. En toch kan het! Deze blauwe rozijnen zorgen voor een verrassende zoete toets aan je hamburger en bovendien ziet het er leuk uit. Deze hamburger vraagt bijna geen voorbereidingswerk en is heel snel klaar!
Neem 5 minuutjes extra de tijd en voorzie de burger van verse mayonaise!
Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 1 goede handvol bladspinazie jonge
- 1 klein handjevol rozijnen blauwe
- Enkele blaadjes ijsbergsla
- 1 tomaat in schijven
- 1 grote ui een rode, in fijne ringen gesneden
- balsamico azijn of balsamico creme, deze is minder lopend
- mayonaise
- 1 citroen sap
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak de citroenmayonaise: heel eenvoudig door een extra citroen bij de mayonaise te persen en het geheel nog eens onder elkaar te mengen. Wil je verse mayonaise? Bekijk dan het recept en volg de stappen. Voeg bij de laatste stap nog extra citroensap toe.
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Kruid goed af met peper en zout.
- Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Dek af met een deksel zodat ze warm blijven.
- Doe de hamburgerhelften in de voorverwarmde oven met de platte kant naar boven gericht. Haal ze eruit wanneer ze lichtjes bruin beginnen te zien.
- Stel de burger samen: voorzie de onderste helften van een laagje citroen mayonaise, een blaadje ijsbergsla en een tweetal schijfjes tomaat.
- Voeg wat uiringen en de hamburger toe.
- Leg nu wat jonge bladspinazie op de burgers en werk af met de rozijnen. Werk af met balsamico crème en dek af met de bovenste helft van de hamburgerbroodjes. Klaar om te serveren!