• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zoete aardappelburger met radijs

De zoete aardappelburger met radijs is de perfecte burger voor de vegetariërs onder ons. De zoete aardappel is, ondanks de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het behoort tot de familie van de wortelen en is daardoor een gezonde variant van de aardappel. De zoete smaak in combinatie met de radijzen en yoghurtsaus zorgt voor een verrassend frisse hamburger op je bord.
Probeer ook zeker onze rode bietenburger uit!

Zoete aardappelburger met radijs

Zoete aardappelburger met radijs
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de zoete aardappelburger

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1/2 blik witte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eieren
  • 4 el havermout blenden tot havermeel
  • 1 handjevol bladpeterselie gehakt
  • 2 tenen lookpoeder geperst
  • Goede snuf cayennepeper
  • peper
  • zout

Andere ingrediënten

  • 1 bos radijzen afgespoeld en geraspt
  • 1/2 zak bladspinazie afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zakje scheuten Erwtenscheuten of andere scheuten
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

Maak de yoghurt'saus'

  • Doe de yoghurt in een schaaltje en meng met wat olijfolie tot het wat lopender wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de zoete aardappelburger

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Verspreid ze vervolgens op een baklaat met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Laat ze 15 minuten in de oven roosteren. Zet de oven nog niet uit, we zullen zo meteen de broodjes hierin opwarmen.
  • Doe de geroosterde stukken in een blender en meng met de witte bonen, de eieren, het havermeel, de peterselie, look en cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Is de mix nog te vloeibaar, voeg dan extra havermeel toe.
  • Vorm er 4 burgers van en bak ze in wat olijfolie aan beide kanten. Laat ondertussen de hamburgerbroodjes 5 min in de oven opwarmen.

Beleg de hamburgers

  • Smeer wat yoghurtsaus op de onderste helften van de broodjes. Beleg vervolgens met enkele blaadjes spinazie, geraspte radijs, de zoete aardappelburger en erwtenscheuten. Doe nog wat yoghurtsaus op de erwtenscheuten en dek af met de bovenste helft van de broodjes. Serveer meteen en geniet van je vegetarische burger.

Tip radijzen raspen
Verwijder het wortelstukje, maar nog niet het loof (het groene gedeelte). Deze gebruik je als houvast om de radijs te raspen. Zo vermijd je dat je je vinger snijdt. Houd het loof vast van de radijs en begin voorzichtig te raspen aan de andere kant tot je aan het loof bent gekomen. Gooi dan het loof weg of gebruik het voor een ander recept. Doe hetzelfde voor de andere radijzen.

Erwtenscheuten

Erwtenscheuten zijn de eerste, malse, groene scheuten die opkomen als je erwtjes laat ontkiemen. Ze smaken naar rauwe erwt en zijn mals en geschikt als garnering, smaakmaker of salade.

Als je erwtenscheuten niet in de winkel vindt, kan je ook andere scheuten kiezen. De bedoeling is om op een frisse manier extra smaak aan je hamburger toe te voegen.

Tags: radijs, vegetarisch, zoete aardappel Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen
Next Post: De portobello burger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met…

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie….

Meer Lezen

Portobello burger met avocado en “kaassaus”

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello’s?…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid