• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zoete aardappelburger met radijs

De zoete aardappelburger met radijs is de perfecte burger voor de vegetariërs onder ons. De zoete aardappel is, ondanks de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het behoort tot de familie van de wortelen en is daardoor een gezonde variant van de aardappel. De zoete smaak in combinatie met de radijzen en yoghurtsaus zorgt voor een verrassend frisse hamburger op je bord.
Probeer ook zeker onze rode bietenburger uit!

Zoete aardappelburger met radijs

Zoete aardappelburger met radijs

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Hamburgers
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de zoete aardappelburger

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1/2 blik witte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eieren
  • 4 el havermout blenden tot havermeel
  • 1 handjevol bladpeterselie gehakt
  • 2 tenen lookpoeder geperst
  • Goede snuf cayennepeper
  • peper
  • zout

Andere ingrediënten

  • 1 bos radijzen afgespoeld en geraspt
  • 1/2 zak bladspinazie afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zakje scheuten Erwtenscheuten of andere scheuten
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies
 

Maak de yoghurt'saus'

  • Doe de yoghurt in een schaaltje en meng met wat olijfolie tot het wat lopender wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de zoete aardappelburger

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Verspreid ze vervolgens op een baklaat met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Laat ze 15 minuten in de oven roosteren. Zet de oven nog niet uit, we zullen zo meteen de broodjes hierin opwarmen.
  • Doe de geroosterde stukken in een blender en meng met de witte bonen, de eieren, het havermeel, de peterselie, look en cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Is de mix nog te vloeibaar, voeg dan extra havermeel toe.
  • Vorm er 4 burgers van en bak ze in wat olijfolie aan beide kanten. Laat ondertussen de hamburgerbroodjes 5 min in de oven opwarmen.

Beleg de hamburgers

  • Smeer wat yoghurtsaus op de onderste helften van de broodjes. Beleg vervolgens met enkele blaadjes spinazie, geraspte radijs, de zoete aardappelburger en erwtenscheuten. Doe nog wat yoghurtsaus op de erwtenscheuten en dek af met de bovenste helft van de broodjes. Serveer meteen en geniet van je vegetarische burger.

Tip radijzen raspen
Verwijder het wortelstukje, maar nog niet het loof (het groene gedeelte). Deze gebruik je als houvast om de radijs te raspen. Zo vermijd je dat je je vinger snijdt. Houd het loof vast van de radijs en begin voorzichtig te raspen aan de andere kant tot je aan het loof bent gekomen. Gooi dan het loof weg of gebruik het voor een ander recept. Doe hetzelfde voor de andere radijzen.

Erwtenscheuten

Erwtenscheuten zijn de eerste, malse, groene scheuten die opkomen als je erwtjes laat ontkiemen. Ze smaken naar rauwe erwt en zijn mals en geschikt als garnering, smaakmaker of salade.

Als je erwtenscheuten niet in de winkel vindt, kan je ook andere scheuten kiezen. De bedoeling is om op een frisse manier extra smaak aan je hamburger toe te voegen.

Tags: radijs, vegetarisch, zoete aardappel Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen
Next Post: De portobello burger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:…

Meer Lezen

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond. Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado! (*) Gebakken uitjes kan je kopen in de…

Meer Lezen

Hamburgers met blauwe kaas

Hou je van blauwe kaas én hamburgers? Probeer snel deze hamburgers met blauwe kaas. Kies voor lokale ingrediënten en maak de lekkerste blauwe kaasburger.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid