De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de hamburger, samen met de pesto, zorgt het voor een heerlijke combinatie. Probeer maar eens uit.
Op zoek naar inspiratie voor andere vegetarische burgers? Neem zeker ook een kijkje naar onze zoete aardappelburger en rode bietenburger.
Hamburger met portobello

Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 1 tomaat
- ½ zak bladspinazie
- 6 el pesto
- 6 el ricotta
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Voor de marinade
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl provencaalse kruiden gedroogd
- peper
- zout
Instructies
- Roer de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en kruiden onder elkaar.
- Borstel de portobello's schoon en verwijder het steeltje. Bestrijk ze met voldoende balsamico marinade.
- Verhit een (gril)pan en bak de portobello’s aan beide kanten tot ze mooi bruin en zacht zijn. Kwast de balsamico marinade over de portobello’s als je nog wat over hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Voorzie de onderste helft van de broodjes met een laagje pesto, enkele blaadjes bladspinazie, de portobello, een schijfje tomaat en eindig met ricotta. Kruid nog eens af met peper en zout. Dek af met de bovenste helft. Klaar om te serveren. Geniet ervan!
Notities
Je kan deze hamburger serveren met zoete aardappelfrietjes met feta en bladpeterselie als topping.