• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke kipburger.

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 filets kip
  • 1 tomaat in schijfjes
  • 1 ui een rode, in ringen
  • 1 handvol rucola
  • 4 blaadjes sla
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 4 plakjes kaas cheddar of hollandse kaas. Ook lekker met raclette kaas.

Instructies

  • Maak een kruidenmengsel: meng het paprikapoeder met het knoflookpoeder.
  • Smeer de kipfilets in met zonnebloemolie en haal ze dan door het kruidenmengsel. Zo blijft de paprika- en knoflookpoeder plakken op de kip.
  • Zet een (grill)pan op een middelhoog vuur en bak de filets langs beide kanten 4 minuten. Het is belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten, anders verbranden je kruiden!
  • Zet het vuur op het einde even hoog zodat je de grillstrepen krijgt. Deze stap kan je overslaan als je geen grillpan hebt.
  • Haal de kip van het vuur en kruid met peper en zout.
  • Leg in tussentijd de opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapierbedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
  • Beleg de broodjes met een blaadje sla, een tweetal schijfjes tomaat, een plakje kaas en de gegrilde kip. Werk daarna af met wat rucola en uiringen.

Tip: deze hamburger is nog lekkerder met de zelfgemaakte cocktailsaus die je terugvindt in onze recepten! Bestrijk dan de bovenste helften van de gegrilde hamburgerbroodjes met een laagje cocktailsaus voordat je ze serveert.

« Zelf cocktailsaus maken
Zoete witte saus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw...

Meer Lezen

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van onze burgers. Hij is makkelijk te bereiden en lekker van smaak. Gaat jouw voorkeur toch eerder uit naar frietjes bij de hamburger? Maak ze dan zeker zelf! Hier vind je het recept voor echte verse Belgische frietjes.

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een...

Meer Lezen

Gegrilde maïskolven

Laat het weer het toe? Leg dan eens maïskolven op de barbecue. Het is heel eenvoudig te bereiden en lekker om bij je hamburgers te serveren.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid