Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger. Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven!
Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit!
Hamburger met champignons, ei en rodebietensaus
Ingrediënten
- 1 kleine ui rode ui in ringen gesneden
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 1 bakje champignons 200 gram. Je kan een bakje witte, volledige champignons kopen of voorgesneden, die zijn wel iets duurder
- 4 eieren
- 1 klein handje kiemgroenten (*) Maar kan ook bijvoorbeeld waterkers of zelf rucola, kwestie om extra kleur en smaak te geven.
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Voor de rodebietensaus:
- 1 pakje rode bieten Voorgekookt, meestal per vier in een pakje uit de supermarkt. Ongeveer 250 gram.
- 1 scheutje olijfolie van goede kwaliteit, doet veel aan de smaak. Liefst koudgeperste en van de eerste persing
- snufje peper naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
- Doe de voorgekookte bieten, een goede scheut olijfolie, zout en peper samen en mix tot je een gladde massa bekomt.
- Bak de champignons bruin in wat boter of olijfolie. Leg ze in een apart kommetje en dek af zodat ze warm blijven.
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn.
- De eieren doe je als laatste. Bak vier spiegeleieren door op een hoog vuur wat boter te smelten en de eieren één voor één in de pan open te breken. Verdeel met een spatel de pan in vier zodat je vier gelijke spiegeleieren bekomt.
Beleg de broodjes:
- Beleg de onderste helften eerst met een laagje rodebietensaus en dan enkele uiringen. Voeg de burgers, de champignons en kiemgroenten toe en werk tenslotte af met de spiegeleitjes. Serveer meteen.
*Kiemgroenten zijn eetbare steel en blaadjes die nog in het groeistadium zijn, van bijvoorbeeld rucola, bieten, uien, waterkers, basilicum. Ze worden binnen ongeveer 1-2 weken geoogst. Ze zorgen voor kleur en smaak in je gerecht.
Als je met meerdere pannen en vuren kan werken bak je best het vlees en de champignons tegelijk, zo blijft alles zeker warm. De spiegeleieren houd je voor op het einde, net voor het beleggen van de hamburgers.