• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven!

Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit!

Hamburger met champignons, ei en rodebietensaus

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui rode ui in ringen gesneden
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 bakje champignons 200 gram. Je kan een bakje witte, volledige champignons kopen of voorgesneden, die zijn wel iets duurder
  • 4 eieren
  • 1 klein handje kiemgroenten (*) Maar kan ook bijvoorbeeld waterkers of zelf rucola, kwestie om extra kleur en smaak te geven.
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de rodebietensaus:

  • 1 pakje rode bieten Voorgekookt, meestal per vier in een pakje uit de supermarkt. Ongeveer 250 gram.
  • 1 scheutje olijfolie van goede kwaliteit, doet veel aan de smaak. Liefst koudgeperste en van de eerste persing
  • snufje peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Doe de voorgekookte bieten, een goede scheut olijfolie, zout en peper samen en mix tot je een gladde massa bekomt.
  • Bak de champignons bruin in wat boter of olijfolie. Leg ze in een apart kommetje en dek af zodat ze warm blijven.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn.
  • De eieren doe je als laatste. Bak vier spiegeleieren door op een hoog vuur wat boter te smelten en de eieren één voor één in de pan open te breken. Verdeel met een spatel de pan in vier zodat je vier gelijke spiegeleieren bekomt.

Beleg de broodjes:

  • Beleg de onderste helften eerst met een laagje rodebietensaus en dan enkele uiringen. Voeg de burgers, de champignons en kiemgroenten toe en werk tenslotte af met de spiegeleitjes. Serveer meteen.

*Kiemgroenten zijn eetbare steel en blaadjes die nog in het groeistadium zijn, van bijvoorbeeld rucola, bieten, uien, waterkers, basilicum. Ze worden binnen ongeveer 1-2 weken geoogst. Ze zorgen voor kleur en smaak in je gerecht.

Als je met meerdere pannen en vuren kan werken bak je best het vlees en de champignons tegelijk, zo blijft alles zeker warm. De spiegeleieren houd je voor op het einde, net voor het beleggen van de hamburgers.

« Lamsburger met yoghurtsaus
Hamburger met scampi »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord. Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Zwarte hamburger Op de foto...

Meer Lezen

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel...  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete...

Meer Lezen

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

Bloedworstburger met bacon

Deze "bloedworstburger" maken we met gebakken appels en ui. Zo combineren we een zoete tint met de zilte krokante bacon.

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid