• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven!

Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit!

Hamburger met champignons, ei en rodebietensaus

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hamburgers
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine ui rode ui in ringen gesneden
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 bakje champignons 200 gram. Je kan een bakje witte, volledige champignons kopen of voorgesneden, die zijn wel iets duurder
  • 4 eieren
  • 1 klein handje kiemgroenten (*) Maar kan ook bijvoorbeeld waterkers of zelf rucola, kwestie om extra kleur en smaak te geven.
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de rodebietensaus:

  • 1 pakje rode bieten Voorgekookt, meestal per vier in een pakje uit de supermarkt. Ongeveer 250 gram.
  • 1 scheutje olijfolie van goede kwaliteit, doet veel aan de smaak. Liefst koudgeperste en van de eerste persing
  • snufje peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Doe de voorgekookte bieten, een goede scheut olijfolie, zout en peper samen en mix tot je een gladde massa bekomt.
  • Bak de champignons bruin in wat boter of olijfolie. Leg ze in een apart kommetje en dek af zodat ze warm blijven.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn.
  • De eieren doe je als laatste. Bak vier spiegeleieren door op een hoog vuur wat boter te smelten en de eieren één voor één in de pan open te breken. Verdeel met een spatel de pan in vier zodat je vier gelijke spiegeleieren bekomt.

Beleg de broodjes:

  • Beleg de onderste helften eerst met een laagje rodebietensaus en dan enkele uiringen. Voeg de burgers, de champignons en kiemgroenten toe en werk tenslotte af met de spiegeleitjes. Serveer meteen.

*Kiemgroenten zijn eetbare steel en blaadjes die nog in het groeistadium zijn, van bijvoorbeeld rucola, bieten, uien, waterkers, basilicum. Ze worden binnen ongeveer 1-2 weken geoogst. Ze zorgen voor kleur en smaak in je gerecht.

Als je met meerdere pannen en vuren kan werken bak je best het vlees en de champignons tegelijk, zo blijft alles zeker warm. De spiegeleieren houd je voor op het einde, net voor het beleggen van de hamburgers.

Tags: champignons, ei, rode biet Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Lamsburger met yoghurtsaus
Next Post: Hamburger met scampi »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi’s en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen

Rozijnen is iets waar je niet direct aan denkt bij het samenstellen van een hamburger. En toch kan het! Deze blauwe rozijnen zorgen voor een verrassende zoete toets aan je hamburger en bovendien ziet het er leuk uit. Deze hamburger vraagt bijna geen voorbereidingswerk en is heel snel klaar! Neem 5 minuutjes extra de tijd…

Meer Lezen

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel…  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid