• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Vegetarische falafel burger

Deze vegetarische falafel burger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet enkel voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het gezond en goed voor het milieu om eens niet voor vlees te kiezen.

Op zoek naar andere vegetarische alternatieven? Bekijk dan zeker ook onze hamburger met haloumi en gegrilde groenten!

Vegetarische falafel burger

Vegetarische falafel burger
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten voorgeweld
  • 1 ui één halve ui fijn snipperen en de andere helft in ringen snijden
  • 1 teen look
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 tl curry poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 ml water
  • 90 gram bloem
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • bladspinazie
  • 120 gram champignons
  • een halve theelepel olijfolie
  • zout

Instructies

  • Maak de falafel burger: Doe de kikkererwten in een blender en voeg de fijngesneden ui, look, olijfolie, peterselie en kruiden toe. Voeg vervolgens ook de bloem toe en een snufje zout.
  • Blend alles samen tot één mooi geheel zonder stukken.
  • Verdeel de massa in 4, rol ze tot bollen en duw vervolgens plat tot hamburgers.
  • Verhit een pan met een scheut olie. Bak de burgers voor ongeveer drie minuten aan elke kant of tot ze lichtbruin zien.
  • Leg een plakje cheddarkaas op elke burger en laat het smelten.
  • Haal de burgers van het vuur en dek ze af zodat ze warm blijven.
  • Bak de champignons in een pan met boter of olie tot ze bruin zien.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de op 200 graden voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze goudbruin beginnen zien.
  • Beleg de hamburgers: voorzie de onderste helft van de broodjes van een laagje saus, 2 schijfjes tomaat en enkele ringen ui. Voeg enkele blaadjes jonge bladspinazie toe en beleg vervolgens met de falafel burger met gesmolten kaas. Voeg ten slotte nog de champignons toe en dek je burger af. Serveer warm!
« Kippenburger met pindasaus maken
Frietjes, een wereldwijde delicatesse »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord. Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Zwarte hamburger Op de foto...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid