• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Vegetarische falafel burger

Deze vegetarische falafel burger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet enkel voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het gezond en goed voor het milieu om eens niet voor vlees te kiezen.

Op zoek naar andere vegetarische alternatieven? Bekijk dan zeker ook onze hamburger met haloumi en gegrilde groenten!

Vegetarische falafel burger

Vegetarische falafel burger
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten voorgeweld
  • 1 ui één halve ui fijn snipperen en de andere helft in ringen snijden
  • 1 teen look
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 tl curry poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 ml water
  • 90 gram bloem
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • bladspinazie
  • 120 gram champignons
  • een halve theelepel olijfolie
  • zout

Instructies

  • Maak de falafel burger: Doe de kikkererwten in een blender en voeg de fijngesneden ui, look, olijfolie, peterselie en kruiden toe. Voeg vervolgens ook de bloem toe en een snufje zout.
  • Blend alles samen tot één mooi geheel zonder stukken.
  • Verdeel de massa in 4, rol ze tot bollen en duw vervolgens plat tot hamburgers.
  • Verhit een pan met een scheut olie. Bak de burgers voor ongeveer drie minuten aan elke kant of tot ze lichtbruin zien.
  • Leg een plakje cheddarkaas op elke burger en laat het smelten.
  • Haal de burgers van het vuur en dek ze af zodat ze warm blijven.
  • Bak de champignons in een pan met boter of olie tot ze bruin zien.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de op 200 graden voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze goudbruin beginnen zien.
  • Beleg de hamburgers: voorzie de onderste helft van de broodjes van een laagje saus, 2 schijfjes tomaat en enkele ringen ui. Voeg enkele blaadjes jonge bladspinazie toe en beleg vervolgens met de falafel burger met gesmolten kaas. Voeg ten slotte nog de champignons toe en dek je burger af. Serveer warm!

Tags: falafel, kaas, vegetarisch Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Kippenburger met pindasaus maken
Next Post: Frietjes, een wereldwijde delicatesse »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch? Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken….

Meer Lezen

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid