Geniet van een stevige kipburger met een Indisch tintje. Heerlijk gekruide kip met tandoorisaus en een mangochutney. Met deze burger maak je indruk op elk feestje!
Ben jij fan van kippenburgers? Hier vind je nog een lekker variant!
Kipburger met Indisch tintje
Porties: 4 hamburgers
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 filets kip Filets van ongeveer 120 gram per stuk
- 190 gram tandoorisaus
- 4 eetlepels mangochutney
- 1 scheut arachideolie
- 1 bakje Griekse yoghurt
- 4 blaadjes munt
Instructies
- Bak de kipfilets in een hete bakpan aan beide zijden bruin.
- Zet het vuur laag en voeg de tandoorisaus bij de filets. Laat het vlees 10 minuten pruttelen in de saus. Kruid met peper en zout.
- Grill de broodjes met de snijkant naar boven in de oven.
- Hak de gewassen muntblaadjes fijn en meng ze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Bouw de hamburgers als volgt op: leg de filets op het broodje, daarop wat mangochutney en werk af met de yoghurt. Doe de broodjes dicht en serveer onmiddellijk.