• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Geniet van een stevige kipburger met een Indisch tintje. Heerlijk gekruide kip met tandoorisaus en een mangochutney. Met deze burger maak je indruk op elk feestje!

Ben jij fan van kippenburgers? Hier vind je nog een lekker variant!

Kipburger met Indisch tintje

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 hamburgers
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 filets kip Filets van ongeveer 120 gram per stuk
  • 190 gram tandoorisaus
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 1 scheut arachideolie
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes munt

Instructies

  • Bak de kipfilets in een hete bakpan aan beide zijden bruin.
  • Zet het vuur laag en voeg de tandoorisaus bij de filets. Laat het vlees 10 minuten pruttelen in de saus. Kruid met peper en zout.
  • Grill de broodjes met de snijkant naar boven in de oven.
  • Hak de gewassen muntblaadjes fijn en meng ze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bouw de hamburgers als volgt op: leg de filets op het broodje, daarop wat mangochutney en werk af met de yoghurt. Doe de broodjes dicht en serveer onmiddellijk.
« Smaakvolle hamburger met ei
Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

zelfgemaakte ketchup

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan. Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers...

Meer Lezen

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid