• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze visburger. We combineren gebakken vis met scampi’s en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Ben je eerder een vleesliefhebber? Dan gaat onze hamburger met rosbief of met bacon op jou lijf geschreven staan.

Visburger met witte vis en scampi maken

Recept afdrukken Pin recept
Gang Hamburgers
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram witte vis een vaste witte vis zonder graten (bv. Heek)
  • 1/2 rode kool geraspt
  • 1 handvol rucola
  • 16 scampi's
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • 1 teen knoflook in fijne stukken gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies
 

Maak een pittig cocktailsausje

  • Een cocktailsausje maak je eenvoudig door ketchup en mayonaise door elkaar te roeren. Voeg wat cayennepeper toe voor extra pit.

De scampi's

  • Laat de scampi’s ontdooien. Pel ze en maak vervolgens op de rug een insnijding van kop tot staart. Verwijder het darmkanaal, spoel ze met koud water en dep ze goed droog met een vel keukenpapier. Kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de look. Bak dan de scampi’s langs beide kanten tot ze oranje zien. Kruid met een goede snuf paprika- en kurkumapoeder. Roer om zodat de kruiden mooi verdeeld zijn over de scampi's. Dek ten slotte de pan af zodat ze warm blijven.

De vis

  • Kruid de vis met peper en zout. Verhit de pan en smelt de boter. Bak de vis langs beide kanten.

Beleg de broden

  • Voorzie beide helften van een laag pittige cocktailsaus. Leg op de onderste helft de gebakken vis, een laag rode kool slierten, vier scampi’s en terug wat rucola. Dek af met de bovenste helft.

TIP: probeer de scampi’s en vis tegelijk te bakken in twee verschillende pannen, zodat ze warm zijn tijdens het serveren.

TIP: wees niet bang om flink af te kruiden. Zo vermijd je dat je een smaakloze visburger krijgt. Door kruiding komt de smaak van je vis, en andere ingrediënten meer naar boven.

TIP: zwarte hamburger kan je tegenwoordig online bestellen. Natuurlijk kan je het ook perfect met “gewone” hamburgerbroodjes maken. Je kan ook zelf een zwarte hamburgerbroodjes maken, dit wordt vaak gedaan op basis van actieve kool en vergt iets meer tijd.

Tags: kabeljouw, scampi, vis, visburger Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Frisse koolsla
Next Post: Veggie burger met kikkererwten »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven! Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit! *Kiemgroenten zijn eetbare steel en…

Meer Lezen

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan…

Meer Lezen

Vegetarische falafel burger

Vegetarische hamburger

Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid