Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met een frisgroene muntsaus, het uitproberen waard!
Het recept voor de frisgroene muntsaus kan je hier vinden.
Hamburger met lamsvlees en muntsaus

Ingrediënten
- 600 gram lamsgehakt
- muntsaus *
- peper
- zout
- 4 Hamburgerbroodjes
Instructies
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van.
- Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter.
- Bak de hamburgers ongeveer 4 à 5 minuten aan elke kant.
- Bestrooi ze met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op grillstand.
- Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven als ze goudbruin beginnen zien.
- Beleg de hamburger broodjes met de burger en doe er muntsaus over.
- Nu zijn ze klaar om te serveren. Een hamburger is altijd lekkerder als ze warm geserveerd wordt.
TIPS:
De bereiding van de muntsaus kun je hier terugvinden.
Lamsgehakt moet vanbinnen nog roze zijn. Bak ze dus niet te lang, voorkom dat ze volledig uitgedroogd zijn.
Rasp wat verse knoflook op de nog warme hamburgers, dat geeft extra smaak.
Dit is een basis burger, maar hier kun je naar keuze best nog wel wat aan toevoegen. Denk aan uiringen, schijfjes tomaat of geef je lamsburger een extra frisse toets met wat yoghurt.