• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Verse muntsaus maken

Muntsaus is een verfrissende saus en heeft bovendien een mooie groene kleur. Munt wordt vaak gebruikt in de Oosterse keuken en in combinatie met lam. Probeer het zeker eens uit op onze lamsburger en oordeel vooral zelf!

Muntsaus

Muntsaus
Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 2 minuten minuten
Totale tijd: 2 minuten minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 el munt verse, fijngesneden
  • 2 el suiker
  • 2 el olie een neutrale, zoals zonnebloemolie
  • een snufje zout
  • 3 el witte wijnazijn of sherry azijn
  • een vleugje peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, inclusief de peper en zout, in een kom en pureer met een staafmixer.
  • Voeg een tweetal eetlepels heet water toe en meng opnieuw mooi onder elkaar.

TIP:

Laat de saus 30 minuten rusten, zodat de smaak van de munt lekker kan doortrekken.

« Verse tonijnburger maken
Lamsburger met muntsaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking....

Meer Lezen

Zoete aardappelburger met radijs

Zoete aardappelburger met radijs

De zoete aardappelburger met radijs is de perfecte burger voor de vegetariërs onder ons. De zoete aardappel is, ondanks de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het behoort tot de familie van de wortelen en is daardoor een gezonde variant van de aardappel. De zoete smaak in combinatie met de radijzen en yoghurtsaus...

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid