• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels.

Gelakte kippenvleugels

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerechten
Keuken Amerikaanse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 kippenvleugels of meer
  • barbecuesaus zie onderaan voor zelfgemaakte barbecuesaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de kippenvleugels met een laagje barbecuesaus. Leg ze in een ovenschaal op een vel bakpapier en laat garen voor 25 minuten in de oven.

Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zo wordt het kippenvlees botermals.

Het recept voor zelfgemaakt barbecuesaus vind je hier.

Tags: kippenvleugels Categorieën: bijgerechten, Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Zelf barbecuesaus maken
Next Post: Aardappelsalade »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept…

Meer Lezen

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid