Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels.
Gelakte kippenvleugels
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 12 kippenvleugels of meer
- barbecuesaus zie onderaan voor zelfgemaakte barbecuesaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de kippenvleugels met een laagje barbecuesaus. Leg ze in een ovenschaal op een vel bakpapier en laat garen voor 25 minuten in de oven.
Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zo wordt het kippenvlees botermals.
Het recept voor zelfgemaakt barbecuesaus vind je hier.