• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een extra hamburger voor de grote honger.

Hier houden we het lekker simpel. Want simpel kan ook lekker zijn! Zo maak je de klassieke hamburger:

Wil je eens iets anders proberen dan de klassieke hamburger? Onze kalfsburger is zeker een aanrader!

Klassieke hamburger

de klassieke hamburger
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • sla jonge sla, krulsla, rucola. Wat je verkiest of wat je liggen hebt.
  • 1 tomaat in schijven
  • 1 ui een rode, in ringen
  • ketchup of mayonnaise
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • frieten voor erbij

Instructies

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw plat tot hamburgers. Bak ze in een pan met wat vet op een hoog vuur tot één kant goudbruin ziet.
  • Draai om en bak de hamburgers aan de andere kant tot ze goudbruin zien. Leg tijdens het bakken een plakje cheddarkaas op elke burger tot ze smelt.
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een blaadje sla, de hamburger met kaas, enkele schijfjes ui en tomaat en dek de broodjes af.

Echt op zijn Amerikaans? Serveer de hamburgers met frietjes. Je kan gewoon diepvriesfrieten gebruiken of maak ze zelf als je tijd hebt. Niets gaat boven huisgemaakte frietjes, zie het recept voor de instructies.

Wil je je burger toch specialer maken, kies dan een keer voor een ander broodje, zoals bijvoorbeeld een met sesamzaadjes. Je kan ook je saus zelf maken. Haal de recepten voor zelfgemaakte ketchup en verse mayonaise erbij.

Hou je van een pittige smaak? Bestrijk dan de broodjes met wat mosterd.

« Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets
Bacon burger met gepocheerd ei »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Bloedworstburger met bacon

Deze "bloedworstburger" maken we met gebakken appels en ui. Zo combineren we een zoete tint met de zilte krokante bacon.

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats...

Meer Lezen

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om...

Meer Lezen

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid