• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een extra hamburger voor de grote honger.

Hier houden we het lekker simpel. Want simpel kan ook lekker zijn! Zo maak je de klassieke hamburger:

Wil je eens iets anders proberen dan de klassieke hamburger? Onze kalfsburger is zeker een aanrader!

Klassieke hamburger

de klassieke hamburger
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • sla jonge sla, krulsla, rucola. Wat je verkiest of wat je liggen hebt.
  • 1 tomaat in schijven
  • 1 ui een rode, in ringen
  • ketchup of mayonnaise
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • frieten voor erbij

Instructies

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw plat tot hamburgers. Bak ze in een pan met wat vet op een hoog vuur tot één kant goudbruin ziet.
  • Draai om en bak de hamburgers aan de andere kant tot ze goudbruin zien. Leg tijdens het bakken een plakje cheddarkaas op elke burger tot ze smelt.
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een blaadje sla, de hamburger met kaas, enkele schijfjes ui en tomaat en dek de broodjes af.

Echt op zijn Amerikaans? Serveer de hamburgers met frietjes. Je kan gewoon diepvriesfrieten gebruiken of maak ze zelf als je tijd hebt. Niets gaat boven huisgemaakte frietjes, zie het recept voor de instructies.

Wil je je burger toch specialer maken, kies dan een keer voor een ander broodje, zoals bijvoorbeeld een met sesamzaadjes. Je kan ook je saus zelf maken. Haal de recepten voor zelfgemaakte ketchup en verse mayonaise erbij.

Hou je van een pittige smaak? Bestrijk dan de broodjes met wat mosterd.

Tags: klassieker Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets
Next Post: Bacon burger met gepocheerd ei »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat…

Meer Lezen

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit….

Meer Lezen

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid