• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Potato wedges

Gang: Bijgerechten
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen vastkokende, in schil
  • 4 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl oregano gedroogd
  • peper
  • grof zeezout
  • 1 scheut olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en dep droog. Snijd ze in halve manen, maar laat de schil eraan. Doe ze dan in een kom en kruid met peper, oregano en paprikapoeder. Schep onder elkaar en voeg dan de bloem en een scheut olijfolie toe. Roer nog eens om tot alle aardappelen voorzien zijn van een laagje bloem.
  • Verdeel de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze goed verspreid liggen. Doe ze 45 minuten in de oven en draai halverwege om.
  • De aardappelen zijn klaar als je ze vlotjes met een vork kan doorprikken. Kruid af met grof zeezout.
« Hamburger met rosbief en erwtenpuree
Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Crispy onion rings

Deze crispy onion rings zijn het ideale bijgerecht voor een van onze hamburgers. Kan je er niet genoeg van krijgen? Volg dan dit recept en leg ze ook tussen de hamburger!

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats...

Meer Lezen

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid