Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.
Potato wedges
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen vastkokende, in schil
- 4 el bloem
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl oregano gedroogd
- peper
- grof zeezout
- 1 scheut olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en dep droog. Snijd ze in halve manen, maar laat de schil eraan. Doe ze dan in een kom en kruid met peper, oregano en paprikapoeder. Schep onder elkaar en voeg dan de bloem en een scheut olijfolie toe. Roer nog eens om tot alle aardappelen voorzien zijn van een laagje bloem.
- Verdeel de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze goed verspreid liggen. Doe ze 45 minuten in de oven en draai halverwege om.
- De aardappelen zijn klaar als je ze vlotjes met een vork kan doorprikken. Kruid af met grof zeezout.