• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zo maak je zelf verse guacamole

Een klassieke guacamole is heel gemakkelijk te maken. De enige vereiste zijn goed rijpe avocado's. Daarna is het kinderspel! Gebruik ze als dip bij je nacho's of op een toast, maar evengoed kan je ze verwerken in je hamburger voor een extra touch.

Guacamole

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2-3 avocado's kleine of middelgrote, rijpe
  • 1 citroen of limoen, geperst
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 teen knoflook geperst
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de avocado's doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het in een diep bord fijn.
  • Voeg de olijfolie, citroen, cayennepeper en look toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng alles door elkaar tot je een gladde massa hebt. Er mogen nog wat stukken inzitten. Deze kan je nu gebruiken als dip saus of als topping in een hamburger.

Als je het als dip wilt gebruiken voor bij je nacho's kun je ook nog kleine blokjes tomaat en ui toevoegen.

« Hamburger met guacamole
Pulled pork burger met rode kool »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven! Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit! *Kiemgroenten zijn eetbare steel en...

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide...

Meer Lezen

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid