Een klassieke guacamole is heel gemakkelijk te maken. De enige vereiste zijn goed rijpe avocado's. Daarna is het kinderspel! Gebruik ze als dip bij je nacho's of op een toast, maar evengoed kan je ze verwerken in je hamburger voor een extra touch.
Guacamole
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2-3 avocado's kleine of middelgrote, rijpe
- 1 citroen of limoen, geperst
- 2-3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl cayennepeper
- 1 teen knoflook geperst
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de avocado's doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het in een diep bord fijn.
- Voeg de olijfolie, citroen, cayennepeper en look toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng alles door elkaar tot je een gladde massa hebt. Er mogen nog wat stukken inzitten. Deze kan je nu gebruiken als dip saus of als topping in een hamburger.
Als je het als dip wilt gebruiken voor bij je nacho's kun je ook nog kleine blokjes tomaat en ui toevoegen.