Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige uiringen en zure augurken. Probeer het uit en verwen je smaakpapillen.
Houd je van kaas op je hamburger? Probeer dan ook zeker onze hamburger met bacon, barbecuesaus en belegen kaas.
Gehaktburger met gesmolten kaas

Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 4 plakken kaas Je kan kiezen voor een raclettekaas, die smelt gemakkelijk en geeft extra pit. Cheddar kaas kan ook.
- 1 grote ui een rode, in ringen gesneden
- 1 grote augurk in plakjes gesneden
- 1 grote el tomatenpuree
- paprikapoeder
- peper
- zout
Instructies
- Bereid het gehakt: Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Doe er het gehakt bij en bak tot het bruin ziet.
- Is het gehakt gebakken? Leg het dan van het vuur en dek af zodat het warm blijft.
- Verhit een pan en smelt hierin een klontje boter. Doe er de uitjes bij en zet het vuur wat lager.
- Bak de uitjes tot ze bijna glazig zijn. Doe er dan een flinke eetlepel tomatenpuree bij en roer om. Laat het geheel wat pruttelen.
- Meng vervolgens de ui-tomatenpuree mix met het gehakt.
- Smelt de raclettekaas in een grilpan.
- Je kan de hamburger met deze twee ingrediënten maken maar het wordt nog lekkerder als je uiringen en enkele plakjes augurk toevoegt. Zo krijg je een meer gebalanceerd smakenpalet.
- De halve hamburgerbroodjes kan je nog even afbakken in een voorverwarmde oven (180 graden). Beginnen ze goudbruin te zien? Dan kan je ze er uithalen en beginnen samenstellen.
- Beleg de onderste helften met een laagje gehakt. Doe dan wat gesmolten kaas op het gehakt en voeg de uiringen en augurken toe indien gewenst. Direct serveren. Geniet van deze warme maaltijd!