• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het ‘losse’ gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige uiringen en zure augurken. Probeer het uit en verwen je smaakpapillen.
Houd je van kaas op je hamburger? Probeer dan ook zeker onze hamburger met bacon, barbecuesaus en belegen kaas.

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakken kaas Je kan kiezen voor een raclettekaas, die smelt gemakkelijk en geeft extra pit. Cheddar kaas kan ook.
  • 1 grote ui een rode, in ringen gesneden
  • 1 grote augurk in plakjes gesneden
  • 1 grote el tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bereid het gehakt: Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Doe er het gehakt bij en bak tot het bruin ziet.
  • Is het gehakt gebakken? Leg het dan van het vuur en dek af zodat het warm blijft.
  • Verhit een pan en smelt hierin een klontje boter. Doe er de uitjes bij en zet het vuur wat lager.
  • Bak de uitjes tot ze bijna glazig zijn. Doe er dan een flinke eetlepel tomatenpuree bij en roer om. Laat het geheel wat pruttelen.
  • Meng vervolgens de ui-tomatenpuree mix met het gehakt.
  • Smelt de raclettekaas in een grilpan.
  • Je kan de hamburger met deze twee ingrediënten maken maar het wordt nog lekkerder als je uiringen en enkele plakjes augurk toevoegt. Zo krijg je een meer gebalanceerd smakenpalet.
  • De halve hamburgerbroodjes kan je nog even afbakken in een voorverwarmde oven (180 graden). Beginnen ze goudbruin te zien? Dan kan je ze er uithalen en beginnen samenstellen.
  • Beleg de onderste helften met een laagje gehakt. Doe dan wat gesmolten kaas op het gehakt en voeg de uiringen en augurken toe indien gewenst. Direct serveren. Geniet van deze warme maaltijd!

Tags: augurk, gehakt, kaas, raclette Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met bacon en barbecuesaus
Next Post: Zelf cocktailsaus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Vegetarische falafel burger

Vegetarische falafel burger

Deze vegetarische falafel burger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet enkel voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het gezond en goed voor het milieu om eens niet voor vlees te kiezen. Op zoek naar andere vegetarische alternatieven? Bekijk dan zeker ook onze hamburger met haloumi en gegrilde groenten!

Verse tonijnburger maken

De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg! Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet! *Avocado in halve maantjes: Snijd de avocado doormidden haal…

Meer Lezen

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus maken

Altijd al eens een kippenburger willen maken? Hier combineren we de burger met pindasaus. Pindasaus is oorspronkelijk afkomstig uit de Indische keuken, waar de saus wordt gemaakt van echte pinda’s. In dit recept maken we gebruik van pindakaas, een smeersel dat in Nederland vaak wordt gebruikt, met als resultaat een pindasaus die zeker niet minder…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid