Doe de havermout in een keukenmachine en maal ze fijn. Als je havermeel gebruikt, kan je deze stap overslaan. Doe de gemalen havermout of het havermeel in een aparte kom.
Snijd de rode bieten in grove stukken en doe ze in de keukenmachine tot je een fijngemalen pasta bekomt.
Doe vervolgende de rodebietenpasta bij je havermeel en meng door elkaar. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en meng opnieuw door elkaar.
Voeg het ei toe en de rest van de ingrediënten (bieslook, feta, cayennepeper, zout en komijn) en roer het geheel nog eens goed door elkaar.
Kneed het mengsel van rode biet met je handen tot er een kleverig deeg ontstaat. Is het mengsel te nat, voeg dan wat extra gemalen havermout toe. Is het te droog, voeg dan een extra ei of wat meer lijnzaadmengsel toe.
Maak 5 ballen en duw ze plat tot je een burger bekomt. Leg de burgers op een bord en steek ze in de koelkast voor minimum 30 minuten. Door de burger te koelen voorkom je dat ze uit elkaar vallen tijdens het bakken. Heb je meer tijd, dan kan je ze tot een uurtje in de koelkast laten.
Eens gekoeld, bak de burgers in een pan met wat olijfolie op middelhoge stand. Doe dit tot ze goudbruin zijn aan elke kant.