eensnufjepaprikapoederoptioneel, als je een dip maakt kan je het als topping gebruiken, oogt mooi.
Instructies
Maak de guacamole
Plet de avocado. Voeg het sap van de limoen, de olijfolie, cayennepeper en peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Optioneel kan je een teentje look uitpersen en toevoegen aan het geheel.
Bak het vlees
Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Samenstellen
Smeer op de onderste helften van de broodjes een laagje guacamole. Voeg een schijfje tomaat toe en verdeel dan het vlees. Werk af met nog een schijfje tomaat en wat rucola en bedek met de bovenste helften van het broodje. Klaar om te serveren!
Notities
Maak je de guacamole als dip, dan kan je ook kleine stukjes tomaat en ajuin toevoegen en eventueel een beetje koriander.