Ga terug
+ servings

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Hoofdingrediënten

  • 800 gram tonijn kies voor kwaliteitsvolle verse tonijn
  • Enkele blaadjes mesclun (*)
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de tartaarsaus

  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 2 mini augurken in kleine blokjes gesneden
  • 1 el kappertjes optioneel
  • 1 el peterselie optioneel
  • ½ el dragon optioneel
  • 100 gram mayonaise
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de saus: plet de hardgekookte eieren tot ze kruimelen. Voeg alle andere ingrediënten van de saus toe aan de mayonaise samen met de verkruimelde eieren.
  • Kruid rijkelijk met peper en zout en roer goed onder elkaar tot je tartaarsaus bekomt. Proef en kruid eventueel verder naar smaak.
  • Hak de tonijn fijn in kleine stukjes met een scherp snijmes. Kruid de tonijn met peper en zout.
  • Roer de tartaarsaus door de tonijnstukjes.
  • Maak - in de mate van het mogelijke - vier ballen van de tonijn en vorm ze tot hamburgers. Kruid ze met peper en zout.
  • Wikkel de tonijnburgers in een plastiekfolie en zet ze in de koelkast voor 2 uur.
  • Voordat je de tonijnburgers uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 180 graden.
  • Leg de hamburgerbroodjes in de oven met de platte kant naar boven gericht tot ze goudbruin zien.
  • Haal de tonijnburgers ondertussen uit de koelkast. Indien gewenst kan je ze even heel kort aanbakken langs beide kanten.
  • Samenstellen: leg de tonijnburgers op de onderste helft van de broodjes en voeg enkele blaadjes mesclun toe.
  • Dek de broodjes af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen.