Maak de saus: plet de hardgekookte eieren tot ze kruimelen. Voeg alle andere ingrediënten van de saus toe aan de mayonaise samen met de verkruimelde eieren.
Kruid rijkelijk met peper en zout en roer goed onder elkaar tot je tartaarsaus bekomt. Proef en kruid eventueel verder naar smaak.
Hak de tonijn fijn in kleine stukjes met een scherp snijmes. Kruid de tonijn met peper en zout.
Roer de tartaarsaus door de tonijnstukjes.
Maak - in de mate van het mogelijke - vier ballen van de tonijn en vorm ze tot hamburgers. Kruid ze met peper en zout.
Wikkel de tonijnburgers in een plastiekfolie en zet ze in de koelkast voor 2 uur.
Voordat je de tonijnburgers uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 180 graden.
Leg de hamburgerbroodjes in de oven met de platte kant naar boven gericht tot ze goudbruin zien.
Haal de tonijnburgers ondertussen uit de koelkast. Indien gewenst kan je ze even heel kort aanbakken langs beide kanten.
Samenstellen: leg de tonijnburgers op de onderste helft van de broodjes en voeg enkele blaadjes mesclun toe.
Dek de broodjes af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen.