Ga terug
+ servings

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 avocado's
  • 4 lapjes zalm gerookte
  • 1 ui een rode, in ringen gesneden
  • ½ komkommer in plakken geschild met een dunschiller
  • 1 handjevol spinazie
  • enkele blaadjes koriander
  • sesamzaadjes als afwerking

Instructies

  • Snijd de avocado in twee. Klief een scherp mens in één ruk in de pit van de avocado. Verwijder de pit met behulp van een draaibeweging. De pit zou zou vast moeten blijven zitten aan je mes.
  • Haal voorzichtig de halve avocado uit zijn schil. Gebruik hiervoor een lepel. Omdat de avocado de burgers vormen is het belangrijk dat je dit voorzichtig doet om een mooi resultaat te krijgen. Doe dit voor alle helften.
  • Nu heb je 8 halve avocado's. Besprenkel ze allemaal met citroensap. Dit doen we niet enkel voor de smaak, maar ook voor de kleur. De avocado's zullen minder snel gaan bruinen.
  • Nu moeten we enkel nog de rest van de ingrediënten toevoegen. Beleg de onderste helften met wat spinazie, rode ui ringen, een plakje zalm, een tweetal schillen komkommer en nog wat spinazie. Voeg enkele blaadjes koriander toe.
  • Kruid met peper en zout (de zalm heeft ook al een zoute smaak, dus overdrijf hier niet in). Bedek met de bovenste helft en besprenkel deze met de sesamzaadjes om het 'hamburgereffect' te krijgen.
  • Serveer meteen en geniet van deze gezonde hamburger.