120gramcashewnotenin water laten weken gedurende 1 nacht
200mlwater
1citroensap
1eltahin
1elmosterd
2elgistvlokken(*)
peper
zout
nootmuskaatnaar smaak
8portobello's
1handvolspinazie
1handvolrucola
1tomaatin schijven gesneden
Instructies
Maak de guacamole: Plet de avocado. Voeg de olijfolie en het sap van de limoen toe. Kruid met peper, zout en een snuf cayennepeper voor wat pit.
Maak de vegan kaassaus: fruit de ui en de knoflook in een pan. Spoel de geweekte cashewnoten. Doe de cashewnoten in een pot of kom. Voeg het water toe en mix met een staafmixer tot je een vloeibaar geheel krijgt. Voeg de gefruite ui en knoflook toe samen met de andere ingrediënten. Mix tot je één mooi geheel krijgt.
Haal het harde steeltje uit de portobello's. Bestrijk ze met wat olijfolie. Bak de portobello's in een pan met wat olijfolie. Draai ze om. De portobello's zijn klaar als je erdoor kan prikken.
Voorzie de onderste helften van de portobello's met een flinke laag guacamole. Beleg dan met een schijf tomaat en gevolgd met een laagje vegan kaassaus. Werk af met wat spinazie en rucola en dek af met de bovenste helften.