Ga terug
+ servings

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 goeie scheut olijfolie
  • 1 limoen sap
  • peper
  • zout
  • cayennepeper naar smaak

Vegan kaassaus

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 120 gram cashewnoten in water laten weken gedurende 1 nacht
  • 200 ml water
  • 1 citroen sap
  • 1 el tahin
  • 1 el mosterd
  • 2 el gistvlokken (*)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat naar smaak
  • 8 portobello's
  • 1 handvol spinazie
  • 1 handvol rucola
  • 1 tomaat in schijven gesneden

Instructies

  • Maak de guacamole: Plet de avocado. Voeg de olijfolie en het sap van de limoen toe. Kruid met peper, zout en een snuf cayennepeper voor wat pit.
  • Maak de vegan kaassaus: fruit de ui en de knoflook in een pan. Spoel de geweekte cashewnoten. Doe de cashewnoten in een pot of kom. Voeg het water toe en mix met een staafmixer tot je een vloeibaar geheel krijgt. Voeg de gefruite ui en knoflook toe samen met de andere ingrediënten. Mix tot je één mooi geheel krijgt.
  • Haal het harde steeltje uit de portobello's. Bestrijk ze met wat olijfolie. Bak de portobello's in een pan met wat olijfolie. Draai ze om. De portobello's zijn klaar als je erdoor kan prikken.
  • Voorzie de onderste helften van de portobello's met een flinke laag guacamole. Beleg dan met een schijf tomaat en gevolgd met een laagje vegan kaassaus. Werk af met wat spinazie en rucola en dek af met de bovenste helften.