Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse visburger
Gang:
Hamburgers
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
300
gram
kabeljauw
of een andere witte vis
Voor de yoghurtsaus
6 tal
el
yoghurt
lopende
1
handvol
basilicum
fijngehakt
1
handvol
dille
fijngehakt
peper
naar smaak
zout
naar smaak
½
citroen
uitgeperst
toppings
1
handvol
bladspinazie
1
ui
een rode, in fijne ringen gesneden
½
komkommer
in fijne plakken in de lengte gesneden
4
hamburgerbroodjes
opengesneden
Instructies
Maak de saus door de yoghurt, citroensap, peper, zout, dille en basilicum samen te voegen. Meng voldoende.
Smelt een klontje boter in een verhitte pan en bak de vis aan beide kanten.
Zet de bladspinazie kort aan de kook of leg ze later rauw op je hamburgers.
Besmeer beide helften van het broodje met een laagje yoghurtsaus. Beleg met de warme of nog koude spinazie en vervolgens met het stuk vis.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk af met een of twee plakjes komkommer en enkele ringen ui.
Besprenkel met enkele druppels citroensap.
Bedek met de bovenste helft van de broodjes en serveer.