Ga terug
+ servings

Zomerse visburger

zomerse visburger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauw of een andere witte vis

Voor de yoghurtsaus

  • 6 tal el yoghurt lopende
  • 1 handvol basilicum fijngehakt
  • 1 handvol dille fijngehakt
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • ½ citroen uitgeperst

toppings

  • 1 handvol bladspinazie
  • 1 ui een rode, in fijne ringen gesneden
  • ½ komkommer in fijne plakken in de lengte gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Maak de saus door de yoghurt, citroensap, peper, zout, dille en basilicum samen te voegen. Meng voldoende.
  • Smelt een klontje boter in een verhitte pan en bak de vis aan beide kanten.
  • Zet de bladspinazie kort aan de kook of leg ze later rauw op je hamburgers.
  • Besmeer beide helften van het broodje met een laagje yoghurtsaus. Beleg met de warme of nog koude spinazie en vervolgens met het stuk vis.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Werk af met een of twee plakjes komkommer en enkele ringen ui.
  • Besprenkel met enkele druppels citroensap.
  • Bedek met de bovenste helft van de broodjes en serveer.