Ga terug
+ servings

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

zomerse visburger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • koolsla
  • scheuten Je kan kiezen tussen een scheutenmix, bietenscheuten of een andere soort.
  • 1 tomaat in schijven
  • 400 gram witte vis vb. tongfilet
  • peper
  • zout
  • viskruiden
  • ½ citroen sap
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

Maak de koolsla-scheutenmix

  • Voor het bereiden van de koolsla verwijzen we naar het recept bij 'bijgerechten' (zie link onderaan in notities). Voeg als laatste stap de scheuten toe en meng onder de koolsla. Zo krijg je een koolsla-scheutenmix.

Grill de vis

  • Verwarm de grillpan op een hoog vuur.
  • Leg de vis op de grillpan en laat 1 à 2 minuten bakken tot er streepjes te zien zijn. Draai de vis om en grill de andere kant op dezelfde manier. Breng op smaak met peper, zout eventueel viskruiden. Drup er wat citroensap over.

Beleg de broden

  • Beleg de onderste helften met de koolsla-scheutenmix. Leg er dan een schijfje tomaat, en 2 of drie kleine stukjes vis op. Werk af met wat extra koolsla-scheutenmix en de bovenste helften van de broodjes. Serveer en geniet!