slaGemengde, jonge, krulsla... Op basis van eigen voorkeur te bepalen.
Voor de erwtenpuree
1blikerwten
4takjesmunt
2elGriekse yoghurt
peper
zout
Instructies
Maak de erwtenpuree
Doe de erwten, munt, yoghurt, peper en zout in een keukenmachine en mix tot je een puree bekomt.
Voor de rosbief
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klontje boter in een pan en verhit. Kruid de rosbief goed af met peper en zout en doe in de pan. Schroei het vlees aan alle kanten dicht.
Doe vervolgens het stuk vlees in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 à 15 minuten. Het is de bedoeling dat de binnenkant nog mooi roze is. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en draai het om. Laat 15 minuten rusten.
Bereid ondertussen het hamburgervlees.
Voor het hamburgervlees
Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Is de rosbief ondertussen klaar? Snijd ze dan in mooie fijne schellen. Gebruik hiervoor een scherp mes.
Beleg de hamburgers
Voorzie beide helften van de broojes van een laagje erwtenpuree. Leg daarop een blaadje sla, het hamburgervlees en 2 tot 3 lapjes rosbiefvlees. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Meteen serveren.