Ga terug
+ servings

Verse frieten

Gang: Bijgerechten
Keuken: Belgisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen bij voorkeur Bintjes
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. De Belgische friet heeft een breedte van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Spoel ze daarna af en dep ze droog.
  • Zelfgemaakte frieten bak je in twee keren. Bak een eerste keer in 150 graden maar laat ze nog niet bruin kleuren! Haal ze eruit en laat uitlekken in een schaal met een vel keukenpapier. Wacht tot de frieten zijn afgekoeld voor je ze een tweede keer bakt.
  • Verhit nu het frietvet tot 175 graden en bak je frieten een tweede keer. Zorg dat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Doe de frieten opnieuw in een schaal met een vel keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Strooi zout over de frieten.