slagemengde, jonge, krulsla, of welke sla je verkiest
4hamburgerbroodjesopengesneden
Voor de saus
100grammascarpone
1tlmosterd
½tlpaprikapoeder
6takjesbieslookfijngeknipt
Voor de scampi's
16scampi'sontdooid
1teenknoflook
een klein handjepeterseliefijngehakt
peper
zout
Instructies
De saus
Meng de mascarpone, de mosterd en het paprikapoeder. Voeg dan de fijngeknipte bieslook toe.
De scampi’s
Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. Heb je gepelde scampi’s, kan je deze stap uiteraard overslaan.
Kruid de scampi’s met peper en zout.
Verwijder het binnenste uit de look en hak fijn
Smelt een klontje boter in een pan en voeg de look toe. Bak de scampi’s een halve minuut aan beide kanten. Doe de scampi’s in een potje en roer de fijngehakte peterselie erdoor.
Het vlees
Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Samenstellen
Voorzie de onderste helften met enkele blaadjes sla en de hamburgers. Smeer dan wat saus over de burgers en voeg vier scampi's toe per hamburger. Werk af met nog een blaadje sla en dek de burgers af met de bovenste helften. Serveer meteen.