1bakjechampignons200 gram. Je kan een bakje witte, volledige champignons kopen of voorgesneden, die zijn wel iets duurder
4eieren
1klein handjekiemgroenten(*) Maar kan ook bijvoorbeeld waterkers of zelf rucola, kwestie om extra kleur en smaak te geven.
4hamburgerbroodjesopengesneden
Voor de rodebietensaus:
1pakjerode bietenVoorgekookt, meestal per vier in een pakje uit de supermarkt. Ongeveer 250 gram.
1scheutjeolijfolievan goede kwaliteit, doet veel aan de smaak. Liefst koudgeperste en van de eerste persing
snufjepepernaar smaak
zoutnaar smaak
Instructies
Voorbereiding:
Doe de voorgekookte bieten, een goede scheut olijfolie, zout en peper samen en mix tot je een gladde massa bekomt.
Bak de champignons bruin in wat boter of olijfolie. Leg ze in een apart kommetje en dek af zodat ze warm blijven.
Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn.
De eieren doe je als laatste. Bak vier spiegeleieren door op een hoog vuur wat boter te smelten en de eieren één voor één in de pan open te breken. Verdeel met een spatel de pan in vier zodat je vier gelijke spiegeleieren bekomt.
Beleg de broodjes:
Beleg de onderste helften eerst met een laagje rodebietensaus en dan enkele uiringen. Voeg de burgers, de champignons en kiemgroenten toe en werk tenslotte af met de spiegeleitjes. Serveer meteen.