Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke hamburger
Gang:
Hamburgers
Keuken:
Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
600
gram
rundergehakt
of gemengd gehakt
4
plakjes
cheddarkaas
sla
jonge sla, krulsla, rucola. Wat je verkiest of wat je liggen hebt.
1
tomaat
in schijven
1
ui
een rode, in ringen
ketchup
of mayonnaise
4
hamburgerbroodjes
opengesneden
frieten
voor erbij
Instructies
Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw plat tot hamburgers. Bak ze in een pan met wat vet op een hoog vuur tot één kant goudbruin ziet.
Draai om en bak de hamburgers aan de andere kant tot ze goudbruin zien. Leg tijdens het bakken een plakje cheddarkaas op elke burger tot ze smelt.
Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een blaadje sla, de hamburger met kaas, enkele schijfjes ui en tomaat en dek de broodjes af.