Ga terug
+ servings

Klassieke hamburger

de klassieke hamburger
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • sla jonge sla, krulsla, rucola. Wat je verkiest of wat je liggen hebt.
  • 1 tomaat in schijven
  • 1 ui een rode, in ringen
  • ketchup of mayonnaise
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • frieten voor erbij

Instructies

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw plat tot hamburgers. Bak ze in een pan met wat vet op een hoog vuur tot één kant goudbruin ziet.
  • Draai om en bak de hamburgers aan de andere kant tot ze goudbruin zien. Leg tijdens het bakken een plakje cheddarkaas op elke burger tot ze smelt.
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een blaadje sla, de hamburger met kaas, enkele schijfjes ui en tomaat en dek de broodjes af.