600gramrundergehaktgehakt van het spierstuk, zonder vet
200gramTomme de Savoie
1uieen rode, in ringen gesneden
1handjeslajonge sla
1tomaatin schijven gesneden
4eieren
1snuifjepaprikapoeder
1eetlepelpeterselie
1eetlepelbieslook
1eetlepelkervel
1eetlepeldragon
Instructies
Maak 4 ballen van ongeveer 150 gram van het fijngehakt rundvlees. Vorm de ballen tot de hamburgers.
Bak de hamburgers bruin in een pan op een hoog vuur of leg ze op de grill. Bak ze per kant 2 minuten en kruid met peper en zout.
Verhit een pan en bak de eieren (spiegelei). Verhit de pan voldoende en zet een deksel op de pan. Zo gaart ook de bovenkant van het ei en vermijd je "snotterig" eiwit. Vetstof is optioneel, zonder is gezonder. Snijd de kruiden fijn, en strooi deze al bij aanvang van het bakken over het ei.
Grill de broodjes met de snijkant naar boven gedurende ongeveer 1 minuut in de oven.
Snijd de Tomme de Savoie in sneetjes en verwarm deze op een laag vuur in een aardewerk schaaltje tot hij zacht en warm is.
Smeer cocktailsaus op de bovenste helften van de hamburgerbroodjes. Stapel op de onderste helft het vlees, de zachte kaas, plakjes ui, een paar blaadjes sla, een schijfje tomaat en ten slotte het ei. Zet de bovenste helften op hun plaats en serveer meteen.