De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg!
Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet!
Verse tonijnburger
Porties: 0
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 stukken tonijn
- rucola
- 2 paprika's 1 rode en 1 gele, in grove kwartjes gesneden
- 1 avocado in halve maantjes gesneden*
- saus **
Instructies
- Tonijn bakken: Laat de tonijn eerst op kamertemperatuur komen door het een half uurtje van tevoren uit de koelkast te halen. Niet langer, zodat ze niet begint te bederven.
- Eenmaal op kamertemperatuur gekomen, kruid de tonijn met zout. Geen peper, want die verbrandt bij het bakken op een hoog vuur.
- Verhit een pan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
- Bak de tonijn langs beide kanten. Kort gebakken is het lekkerste, dus zorg ervoor dat de tonijn nog rauw is vanbinnen door ze slechts even op beide kanten te leggen.
- Haal de tonijn van het vuur en kruid met verse peper.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden en zet op grillstand.
- Leg de opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
- Haal de broodjes uit de oven als ze goudbruin beginnen te zien. Nu zijn ze lekker krokant en klaar om te serveren.
- Voorzie de broodjes van rucola, de avocado, de rode en gele paprikakwartjes en een beetje zoete saus.
- Leg nu de gebakken tonijn op de burger en voeg een extra laagje saus toe.
- Door enkele druppels citroen toe te voegen balanceer je de zoete smaak met wat citrus.
- Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen. Een burger is het lekkerste als je ze warm serveert.
*Avocado in halve maantjes:
- Snijd de avocado doormidden
- haal de pit eruit door met een mes in de pit te hakken.
- Zit je mes in de pit vast, dan maak je een draai beweging met je mes. De pit komt los.
- Houd een halve avocado in je handpalm en snijd met je mes in reepjes, maar zorg ervoor dat je niet door de schil snijdt.
- Haal nu met een lepel het (gesneden) vruchtvlees eruit: je krijgt halve maantjes.
Je kunt ook dit filmpje bekijken ter verduidelijking.
** Voor deze saus hebben we een apart receptje uitgeschreven die je kan terugvinden onder 'sauzen' als zoete witte saus. De zoete smaak past goed bij de gebakken tonijn. Door enkele druppels citroen toe te voegen is het smakenpalet goed gebalanceerd.