Onze bacon burger verschilt sterk van de gekende hamburger met bacon populair bij de Amerikanen. Vaak wordt het gegeten als topping op het hamburgervlees, maar hier houden we het bij de bacon op zich en voegen we een gepocheerd ei toe. Toch liever met extra vlees? Maak dan een klassieke hamburger via ons recept en voeg dan de gebakken bacon toe.
Bacon burger met gepocheerd ei
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 16 reepjes bacon Op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 2 handjesvol rucola
- 4 el mayonaise Uit een potje of verse, zie recept
- 4 hamburgerbroodjes
Voor het gepocheerd ei
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 l water
- goede scheut witte azijn
Instructies
Voor de bacon
- Neem een grote pan en leg het vol met de baconreepjes. Herhaal deze stap tot alle bacon is gebakken. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de bacon warm worden samen met de pan. Als ze begint de krullen, draai de bacon om. Bak de bacon voor zo'n 7-8 minuten tot het knapperig is. Zet een bord met een stuk keukenpapier klaar. Laat de bacon om het papier uitlekken.
Voor de gepocheerde eitjes
- Neem een hoge pot als je dat liggen hebt en vul het met het water en azijn tot je de azijn lichtjes kan proeven. De azijn zorgt ervoor dat het ei stolt. Breng aan de kook.
- Breek ondertussen de eitjes in 4 aparte kommetjes.
- Draai het vuur uit en roer met een lepel in de pot tot een draaikolk ontstaat.
- Laat een eitje uit het kommetje glijden middenin de draaikolk.
- Blijf dan langzaam roeren met de lepel maar raak het ei niet aan.
- Na 2-3 minuten heb je een perfect gepocheerd eitje.Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren, maar één voor één is iets gemakkelijker.
Samenstellen
- Smeer op de onderste helft van de broodjes een laagje mayonnaise. Voorzie de broodjes daarna van rucola, 2 reepjes bacon, het gepocheerd eitje en dan nog 2 reepjes bacon. Dek de broodjes af met de bovenste helften en serveer meteen.