• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburgers met blauwe kaas

Liefhebbers van sterke kazen kunnen hun favoriete kost ook in deze hamburger met blauwe kaas kwijt! Vorm op een eenvoudige manier een ordinaire hamburger om tot een statige hap door een plakje blauwe kaas. Of je nu een liefhebber bent van blauwschimmelkazen zoals Selles-sur-cher of blauwaderkazen zoals Roquefort, maakt niet uit, beide soorten lenen zich prima als hamburgervullingen.

Zin om je hamburger een lokale toets te geven? Kies dan voor kwaliteitsvol Belgisch rundvlees en een plakje Grevenbroecker uit Achel, in Limburg. Smakelijk!

Ben je geen grote fan van sterkere kazen? Cheddar kaas is zachter van smaak en past ook perfect op een hamburger. Hier vind je het recept.

Hamburgers met blauwe kaas

Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 Hamburgers
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper Gebruik vers gemalen peper van de molen!
  • 60 gram blauwe kaas Naar keuze: Grevenbroecker, Roquefort, Stilton ...
  • 3 eetlepels olie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten

Instructies

  • Meng het zout en verse peper van de molen door het fijngehakte rundvlees in een ruime kom.
  • Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. Rol grote bouletten van het gehakt. Zorg dat je het vlees niet te stevig samendrukt.
  • Maak in de ballen een opening en vul het gat met een stukje blauwe kaas. Vul daarna het gat terug mooi op, zodat de kaas helemaal omringd is door vlees. Hou wat kaas apart om de burger later mee te garneren.
  • Duw tenslotte de ballen plat tot een hamburger.
  • Verhit een braadpan of grillpan op een matig tot hoog vuur. Bestrijk de burgers met een beetje olie en bak of grill ze in de pan. Doe dit aan elke zijde zo’n 4-5 minuten. Grill je de hamburgers, volg dan de voorgeschreven bakwijze van je pan.
  • Bak de hamburgers met blauwe kaas tot ze mooi bruin en helemaal gaar zijn. Het geeft niet als er wat kaas ontsnapt.
  • Bestrijk de broodjes met wat olie en verhit ze kort even in de oven.
  • Maak nu je burgers. Leg de hamburgers op de broodjes. Leg de kaas die je apart gehouden hebt op de burgers en werk af met de uiringen, sla en schijfjes tomaat.

Deze hamburgers zijn lekker met alle soorten blauwe kaas. Probeer het zeker eens met de Limburgse Grevenbroecker. Ook lekker: Roquefort, Bleu d’Auvergne, Danablu. Geef je burger met blauwe kaas een Italiaanse toets met Gorgonzola, of steek het Kanaal over en gebruik Stilton.

Er zijn ook hamburgerpersen op de markt speciaal ontworpen om met vullingen te werken. Al kun je het prima met de hand doen.

Worcestersaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen

Rozijnen is iets waar je niet direct aan denkt bij het samenstellen van een hamburger. En toch kan het! Deze blauwe rozijnen zorgen voor een verrassende zoete toets aan je hamburger en bovendien ziet het er leuk uit. Deze hamburger vraagt bijna geen voorbereidingswerk en is heel snel klaar! Neem 5 minuutjes extra de tijd...

Meer Lezen

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Verse tonijnburger maken

De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg! Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet! *Avocado in halve maantjes: Snijd de avocado doormidden haal...

Meer Lezen

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid