Echte Belgen dragen frietjes op handen, maar ook eerlijke Nederlanders verkiezen onze Belgische friet. Bij ongeveer 60 procent van de Belgische bevolking verschijnt het aardappelgerecht zelfs wekelijks op tafel. Waarom we het over frietjes hebben? Wel, ze zijn hét favoriete bijgerecht bij lekkere, sappige hamburgers. Redenen genoeg dus om deze geliefkoosde gezel van onze hamburger…
Hamburgers
Vegetarische falafel burger
Deze vegetarische falafel burger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet enkel voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het gezond en goed voor het milieu om eens niet voor vlees te kiezen. Op zoek naar andere vegetarische alternatieven? Bekijk dan zeker ook onze hamburger met haloumi en gegrilde groenten!
Kippenburger met pindasaus maken
Altijd al eens een kippenburger willen maken? Hier combineren we de burger met pindasaus. Pindasaus is oorspronkelijk afkomstig uit de Indische keuken, waar de saus wordt gemaakt van echte pinda’s. In dit recept maken we gebruik van pindakaas, een smeersel dat in Nederland vaak wordt gebruikt, met als resultaat een pindasaus die zeker niet minder…
Pittige hamburger in Japanse stijl
In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide…
Vegetarische hamburger
Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en…
Zelf zoet-pittige mayonaise maken
Til je hamburgers naar een hoger niveau en vervang de neutrale mayonaise eens door deze zoet-pittige variant. Mayonaise maken hoeft niet moeilijk te zijn, volg de stappen of het filmpje onderaan deze pagina en merk op hoe snel en gemakkelijk je een mayonaise kan maken. Door enkele ingrediënten toe te voegen heb je in een…
Kalfsburger met aubergine
Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse…
Verse tartaarsaus
Verse tartaarsaus smaakt zoveel beter dan tartaar uit een potje. De saus past perfect bij verschillende vissoorten zoals tonijn, kabeljauw, zalm of een andere soort. Wij gebruiken deze saus ook bij onze “hamburger met tonijn en tartaarsaus“. Mayonaise is altijd de basis voor een tartaarsaus. Vandaar uit voeg je de nodige ingrediënten toe en zo kom…
Tonijnburger met verse tartaarsaus
Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw…
Bloedworstburger met bacon
Bloedworst, black pudding, boudin noir, blutwurst of butifarra negra. In verschillende landen is worst gemaakt met bloed, vet, spek en diverse kruiden gekend. Naast deze basisingrediënten heeft ieder land of regio zijn eigen unieke ingrediënten, recept en zelfs vorm. Zo worden in Nederland bijvoorbeeld vaak uien toegevoegd en zijn er worsten te verkrijgen met een…