• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels.

Gelakte kippenvleugels

Gang: Bijgerechten
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 kippenvleugels of meer
  • barbecuesaus zie onderaan voor zelfgemaakte barbecuesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de kippenvleugels met een laagje barbecuesaus. Leg ze in een ovenschaal op een vel bakpapier en laat garen voor 25 minuten in de oven.

Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zo wordt het kippenvlees botermals.

Het recept voor zelfgemaakt barbecuesaus vind je hier.

« Zelf barbecuesaus maken
Aardappelsalade »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat...

Meer Lezen

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must. Je kunt het serveren als origineel...

Meer Lezen

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan...

Meer Lezen

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Vegetarische falafel burger

Vegetarische hamburger

Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid