Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke kipburger.
Hamburger met gegrilde kip
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 filets kip
- 1 tomaat in schijfjes
- 1 ui een rode, in ringen
- 1 handvol rucola
- 4 blaadjes sla
- 2 el paprikapoeder
- 2 el knoflookpoeder
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
- 4 plakjes kaas cheddar of hollandse kaas. Ook lekker met raclette kaas.
Instructies
- Maak een kruidenmengsel: meng het paprikapoeder met het knoflookpoeder.
- Smeer de kipfilets in met zonnebloemolie en haal ze dan door het kruidenmengsel. Zo blijft de paprika- en knoflookpoeder plakken op de kip.
- Zet een (grill)pan op een middelhoog vuur en bak de filets langs beide kanten 4 minuten. Het is belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten, anders verbranden je kruiden!
- Zet het vuur op het einde even hoog zodat je de grillstrepen krijgt. Deze stap kan je overslaan als je geen grillpan hebt.
- Haal de kip van het vuur en kruid met peper en zout.
- Leg in tussentijd de opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapierbedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
- Beleg de broodjes met een blaadje sla, een tweetal schijfjes tomaat, een plakje kaas en de gegrilde kip. Werk daarna af met wat rucola en uiringen.
Tip: deze hamburger is nog lekkerder met de zelfgemaakte cocktailsaus die je terugvindt in onze recepten! Bestrijk dan de bovenste helften van de gegrilde hamburgerbroodjes met een laagje cocktailsaus voordat je ze serveert.