• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond.

Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado!

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas
Gang: Hamburgers
Keuken: Hawaïaans
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • gedroogde uitjes (*)
  • 4 plakken ham
  • 2 plakken kaas of meer, naar gelang de grootte van de plakken
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 2 tomaten
  • sla 4 slablaadjes
  • ketchup of cocktailsaus
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de ananas

  • 1 ananas in schijven
  • 1 el bruine suiker
  • 1 mespunt kruidnagel gemalen
  • 1 mespunt kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op grillstand.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en dek de hamburgers af zodat ze warm blijven.
  • Leg de schijven ananas naast elkaar op een ovenschaal.
  • Meng de suiker, kruidnagel en kaneel en verdeel over de ananas.
  • Plaats de ananas onder de grill. De ananas zal klaar zijn wanneer de suiker begint te bubbelen.
  • Leg op een tweede ovenschaal de schijfjes tomaat en doe er stukjes kaas op. Het is klaar als de kaas gesmolten is.
  • Heb je nog plaats over in de oven, leg dan ook de 4 stukken ham op een schaal in de oven. Haal ze uit de oven zodra ze lichtjes beginnen te krullen. Geen plaats meer in de oven? Bak dan de ham in een pan.
  • Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, haal je ze uit de oven en leg je de opengesneden hamburgerbroodjes 1 minuut in de nog warme oven tot ze lichtjes bruin begint te kleuren.

Beleg de broodjes

  • Beleg de onderste helft van de broodjes met een laagje ketchup of cocktailsaus.
  • Beleg de broodjes met een blaadje sla, het hamburgervlees, de tomaat met gesmolten kaas, de warme ham en de ananas.
  • Werk af met de krokante uitjes en doe eventueel nog wat extra ketchup of cocktailsaus toe.
  • Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen. Smakelijk!

(*) Gebakken uitjes kan je kopen in de supermarkt of je kan ze ook eenvoudig zelf klaarmaken. Snijd een ui in fijne ringetjes of blokjes. Doe er wat bloem, plantaardige olie, zout en geperste knoflook bij en roer het geheel onder elkaar. Doe een flinke scheut plantaardige olie in een pan en bak de ajuintjes. Blijf roeren, zodat ze niet aanbranden maar wel krokant worden.

« Gegrilde maïskolven
Zomerse visburger maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch? Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken....

Meer Lezen

hamburger met ei

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden.

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid