• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond.

Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado!

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas
Gang: Hamburgers
Keuken: Hawaïaans
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • gedroogde uitjes (*)
  • 4 plakken ham
  • 2 plakken kaas of meer, naar gelang de grootte van de plakken
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 2 tomaten
  • sla 4 slablaadjes
  • ketchup of cocktailsaus
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de ananas

  • 1 ananas in schijven
  • 1 el bruine suiker
  • 1 mespunt kruidnagel gemalen
  • 1 mespunt kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op grillstand.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en dek de hamburgers af zodat ze warm blijven.
  • Leg de schijven ananas naast elkaar op een ovenschaal.
  • Meng de suiker, kruidnagel en kaneel en verdeel over de ananas.
  • Plaats de ananas onder de grill. De ananas zal klaar zijn wanneer de suiker begint te bubbelen.
  • Leg op een tweede ovenschaal de schijfjes tomaat en doe er stukjes kaas op. Het is klaar als de kaas gesmolten is.
  • Heb je nog plaats over in de oven, leg dan ook de 4 stukken ham op een schaal in de oven. Haal ze uit de oven zodra ze lichtjes beginnen te krullen. Geen plaats meer in de oven? Bak dan de ham in een pan.
  • Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, haal je ze uit de oven en leg je de opengesneden hamburgerbroodjes 1 minuut in de nog warme oven tot ze lichtjes bruin begint te kleuren.

Beleg de broodjes

  • Beleg de onderste helft van de broodjes met een laagje ketchup of cocktailsaus.
  • Beleg de broodjes met een blaadje sla, het hamburgervlees, de tomaat met gesmolten kaas, de warme ham en de ananas.
  • Werk af met de krokante uitjes en doe eventueel nog wat extra ketchup of cocktailsaus toe.
  • Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen. Smakelijk!

(*) Gebakken uitjes kan je kopen in de supermarkt of je kan ze ook eenvoudig zelf klaarmaken. Snijd een ui in fijne ringetjes of blokjes. Doe er wat bloem, plantaardige olie, zout en geperste knoflook bij en roer het geheel onder elkaar. Doe een flinke scheut plantaardige olie in een pan en bak de ajuintjes. Blijf roeren, zodat ze niet aanbranden maar wel krokant worden.

« Gegrilde maïskolven
Zomerse visburger maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept...

Meer Lezen

Pulled pork burger met rode kool

Pulled pork burger met rode kool

Wist je dat de pulled pork burger met koolsla een specialiteit is in Amerika? In de Zuidelijke staten, Tennessee en North Carolina, maken ze hun hamburgers al jaren op deze manier klaar. Het neemt best veel tijd in beslag (denk: 7-8 uur). Het vlees moet namelijk lang braden om zo de juiste, zachte consistentie te...

Meer Lezen

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw...

Meer Lezen

Bacon burger met gepocheerd ei

Bacon burger met gepocheerd ei

Onze bacon burger verschilt sterk van de gekende hamburger met bacon populair bij de Amerikanen. Vaak wordt het gegeten als topping op het hamburgervlees, maar hier houden we het bij de bacon op zich en voegen we een gepocheerd ei toe. Toch liever met extra vlees? Maak dan een klassieke hamburger via ons recept en...

Meer Lezen

Vegetarische falafel burger

Vegetarische hamburger

Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid