• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Geniet van een stevige kipburger met een Indisch tintje. Heerlijk gekruide kip met tandoorisaus en een mangochutney. Met deze burger maak je indruk op elk feestje!

Ben jij fan van kippenburgers? Hier vind je nog een lekker variant!

Kipburger met Indisch tintje

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 hamburgers
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 filets kip Filets van ongeveer 120 gram per stuk
  • 190 gram tandoorisaus
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 1 scheut arachideolie
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes munt

Instructies

  • Bak de kipfilets in een hete bakpan aan beide zijden bruin.
  • Zet het vuur laag en voeg de tandoorisaus bij de filets. Laat het vlees 10 minuten pruttelen in de saus. Kruid met peper en zout.
  • Grill de broodjes met de snijkant naar boven in de oven.
  • Hak de gewassen muntblaadjes fijn en meng ze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bouw de hamburgers als volgt op: leg de filets op het broodje, daarop wat mangochutney en werk af met de yoghurt. Doe de broodjes dicht en serveer onmiddellijk.
« Smaakvolle hamburger met ei
Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Bacon burger met gepocheerd ei

Bacon burger met gepocheerd ei

Onze bacon burger verschilt sterk van de gekende hamburger met bacon populair bij de Amerikanen. Vaak wordt het gegeten als topping op het hamburgervlees, maar hier houden we het bij de bacon op zich en voegen we een gepocheerd ei toe. Toch liever met extra vlees? Maak dan een klassieke hamburger via ons recept en...

Meer Lezen

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats...

Meer Lezen

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid