De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een extra hamburger voor de grote honger.
Hier houden we het lekker simpel. Want simpel kan ook lekker zijn! Zo maak je de klassieke hamburger:
Wil je eens iets anders proberen dan de klassieke hamburger? Onze kalfsburger is zeker een aanrader!
Klassieke hamburger
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 4 plakjes cheddarkaas
- sla jonge sla, krulsla, rucola. Wat je verkiest of wat je liggen hebt.
- 1 tomaat in schijven
- 1 ui een rode, in ringen
- ketchup of mayonnaise
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
- frieten voor erbij
Instructies
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw plat tot hamburgers. Bak ze in een pan met wat vet op een hoog vuur tot één kant goudbruin ziet.
- Draai om en bak de hamburgers aan de andere kant tot ze goudbruin zien. Leg tijdens het bakken een plakje cheddarkaas op elke burger tot ze smelt.
- Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een blaadje sla, de hamburger met kaas, enkele schijfjes ui en tomaat en dek de broodjes af.
Echt op zijn Amerikaans? Serveer de hamburgers met frietjes. Je kan gewoon diepvriesfrieten gebruiken of maak ze zelf als je tijd hebt. Niets gaat boven huisgemaakte frietjes, zie het recept voor de instructies.
Wil je je burger toch specialer maken, kies dan een keer voor een ander broodje, zoals bijvoorbeeld een met sesamzaadjes. Je kan ook je saus zelf maken. Haal de recepten voor zelfgemaakte ketchup en verse mayonaise erbij.
Hou je van een pittige smaak? Bestrijk dan de broodjes met wat mosterd.