• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Vegetarische falafel burger

Deze vegetarische falafel burger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet enkel voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het gezond en goed voor het milieu om eens niet voor vlees te kiezen.

Op zoek naar andere vegetarische alternatieven? Bekijk dan zeker ook onze hamburger met haloumi en gegrilde groenten!

Vegetarische falafel burger

Vegetarische falafel burger
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten voorgeweld
  • 1 ui één halve ui fijn snipperen en de andere helft in ringen snijden
  • 1 teen look
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 tl curry poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 ml water
  • 90 gram bloem
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • bladspinazie
  • 120 gram champignons
  • een halve theelepel olijfolie
  • zout

Instructies

  • Maak de falafel burger: Doe de kikkererwten in een blender en voeg de fijngesneden ui, look, olijfolie, peterselie en kruiden toe. Voeg vervolgens ook de bloem toe en een snufje zout.
  • Blend alles samen tot één mooi geheel zonder stukken.
  • Verdeel de massa in 4, rol ze tot bollen en duw vervolgens plat tot hamburgers.
  • Verhit een pan met een scheut olie. Bak de burgers voor ongeveer drie minuten aan elke kant of tot ze lichtbruin zien.
  • Leg een plakje cheddarkaas op elke burger en laat het smelten.
  • Haal de burgers van het vuur en dek ze af zodat ze warm blijven.
  • Bak de champignons in een pan met boter of olie tot ze bruin zien.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de op 200 graden voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze goudbruin beginnen zien.
  • Beleg de hamburgers: voorzie de onderste helft van de broodjes van een laagje saus, 2 schijfjes tomaat en enkele ringen ui. Voeg enkele blaadjes jonge bladspinazie toe en beleg vervolgens met de falafel burger met gesmolten kaas. Voeg ten slotte nog de champignons toe en dek je burger af. Serveer warm!
« Kippenburger met pindasaus maken
Frietjes, een wereldwijde delicatesse »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

hamburger met ei

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden.

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking....

Meer Lezen

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van...

Meer Lezen

Pulled pork burger met rode kool

Pulled pork burger met rode kool

Wist je dat de pulled pork burger met koolsla een specialiteit is in Amerika? In de Zuidelijke staten, Tennessee en North Carolina, maken ze hun hamburgers al jaren op deze manier klaar. Het neemt best veel tijd in beslag (denk: 7-8 uur). Het vlees moet namelijk lang braden om zo de juiste, zachte consistentie te...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid