Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord.
Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan!
Hamburger met gerookte zalm en rode biet
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 lapjes zalm gerookt
- 1 pakje rode bieten voorgekookt
- 1 grote ui een rode
- 2 eieren
- sla 4 slablaadjes
- 6 el yoghurt
- 1 teen knoflook
- 4 el mosterd
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
- Kook de eieren 10 minuten in kokend water. Snijd de ui alvast in ringen en de rode bieten in schijven. Pers de look uit in een schaaltje met de yoghurt en roer door elkaar.
- Laat de eieren schrikken in koud water zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Snijd ze dan in schijven.
- Leg de broodjes open en voorzie beide helften van de hamburger van een dun laagje mosterdsaus. Leg dan een blaadje sla, de gerookte zalm, enkele ringen rode ui, een 2 tal schijven ei, en een 4 tal schijven rode biet. Doe wat yoghurtsaus op de rode biet en dek af met de bovenste helften.
Zwarte hamburger
Op de foto zie je een zwarte hamburger, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het oogt wel mooi en is daarom leuk om eens uit te proberen als je voor gasten kookt. Zwarte hamburgers kan je online bestellen. Ze zijn gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en zorgen voor een leuk effect. Je kan het ook zelf proberen maken, op basis van actieve kolen, maar dat vraagt wat meer tijd.