Amerikanen gebruiken graag barbecuesaus om hun vlees mee te marineren voordat het op de barbecue gaat. Ook op de hamburger gaat barbecuesaus perfect samen met het hamburgervlees. Maak barbecuesaus zeker eens zelf want verse saus is altijd lekkerder!
Ben je meer fan van ketchup? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier vind je het recept.
Zelf barbecuesaus maken
Porties: 0
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 tl peper zwarte
- 2 el olie neutrale smaak
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 tl chilipoeder
- 4 el bruine suiker
- 4 el stroop
- 8 el ketchup
- 1 el mosterd
- 2 el witte azijn
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet op middelhoog vuur.
- Laat de saus 15 minuten inkoken op een laag vuur en roer af en toe zodat de saus niet verbrandt of aankoekt.
- Gebruik de barbecue saus warm of laat afkoelen. In de koelkast bewaren.