• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van onze burgers. Hij is makkelijk te bereiden en lekker van smaak.

Gaat jouw voorkeur toch eerder uit naar frietjes bij de hamburger? Maak ze dan zeker zelf! Hier vind je het recept voor echte verse Belgische frietjes.

Aardappelsalade

Gang: Bijgerechten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen vastkokende
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 4 el zure room
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • Enkele takjes dille fijngesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in licht gezouten water. Wanneer je met een vork in de aardappel prikt en de aardappel glijdt van de vork af, zijn de aardappelen gaar.
  • Koel ze af onder koud water zodat ze niet verder garen.
  • Doe de afgekoelde aardappelen in een kom en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Voeg de zure room toe en schep het geheel om.
  • Voeg tenslotte de bieslook en dille, en wat peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Voor wat frisheid kan je enkele druppels citroen toevoegen.
« Gelakte kippenvleugels
Gegrilde maïskolven »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

zelfgemaakte ketchup

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan. Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers...

Meer Lezen

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid