• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Bloedworstburger met bacon

Bloedworst, black pudding, boudin noir, blutwurst of butifarra negra. In verschillende landen is worst gemaakt met bloed, vet, spek en diverse kruiden gekend. Naast deze basisingrediënten heeft ieder land of regio zijn eigen unieke ingrediënten, recept en zelfs vorm.

Zo worden in Nederland bijvoorbeeld vaak uien toegevoegd en zijn er worsten te verkrijgen met een diameter van wel 10 cm. In België heeft de bloedworst eerder de vorm van een gewone braadworst en mag de bloedworst ook rauw gegeten worden.

Een klassieker op onze tafels is bloedworst met gebakken appels of appelmoes. Ook deze "bloedworstburger" maken we met gebakken appels en ui. Zo geven we een zoete tint aan onze bloedworstburger en zorgt het voor de perfect combinatie met de krokant en zoute bacon. Probeer het zeker eens uit!

Bloedworstburger met bacon

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram bloedworst liefst boudin noir
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 ui geschild en in fijne blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 8 plakjes bacon
  • mosterd
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het vlees uit de worst.
  • Bak de blokjes appel en ui in een pan met olie tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Meng de gebakken appel en ui met het worstvlees. Maak er bollen van en druk ze dan plat in de vorm van een hamburger.
  • Bak de bloedworsthamburgers in een pan op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  • Bak de plakjes bacon ondertussen in een andere pan zonder extra vetstof te gebruiken (*).
  • Terwijl je het vlees en de bacon verhit leg je de hamburgerbroodjes in de ondertussen voorverwarmde oven met de platte kant naar boven gericht.
  • Haal de broodjes eruit op het moment dat ze goudbruin zien.
  • Stel de broodjes samen: smeer een laagje mosterd op de onderste helft van de warme broodjes.
  • Beleg dan met de hete bloedworstburger en 2 plakjes bacon.
  • Dek de burgers af en serveer warm.

(*) Je kan de burger extra bite geven door de bacon iets langer door te bakken tot ze krokant zijn.

« Lamsburger met muntsaus
Tonijnburger met verse tartaarsaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan...

Meer Lezen

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van...

Meer Lezen

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een...

Meer Lezen

Verse tonijnburger maken

De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg! Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet! *Avocado in halve maantjes: Snijd de avocado doormidden haal...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid